Σπαζοκεφαλιά το 800άρι για τον Μάιο!

Ποιοι θα πάρουν τον άλλο μήνα την ενίσχυση και με ποιες προϋποθέσεις. Από τι θα εξαρτηθεί το τελικό ύψος της

Με κρατική επιδότηση θα δώσει η κυβέρνηση το επόμενο επίδομα ειδικού σκοπού σε όσους παραμείνουν σε καθεστώς αναστολής σύμβασης και τον επόμενο μήνα, ενώ το ύψος της επιχορήγησης θα εξαρτηθεί από το πότε θα επιστρέψουν στις εργασίες τους.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σχεδιάζει να επιδοτήσει μέρος μόνο από το νέο 800άρι, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα πρέπει να καταβληθεί από τον εργοδότη. Μάλιστα, το νέο επίδομα μπορεί να είναι και μικρότερο, αν ο εργαζόμενος επανέλθει νωρίτερα στην εργασία του!

Σύμφωνα με τον νέο σχεδιασμό, τα 800 ευρώ θα συνεχίσουν να λαμβάνουν μόνο οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που θα παραμείνουν κλειστές για άλλες 45 ημέρες (εστίαση, ξενοδοχεία και μεγάλα καταστήματα λιανικής – πολυκαταστήματα). Γι’ αυτήν την περίπτωση, η κυβέρνηση εξετάζει σχέδιο μερικής κάλυψης του μισθολογικού κόστους, που αντιστοιχεί σε 30 από τις 45 ημέρες της αναστολή σύμβασης, ενώ η υπόλοιπη επιβάρυνση θα περάσει στους εργοδότες. Δηλαδή, από τα 800 ευρώ του ειδικού επιδόματος, ο Προϋπολογισμός να επιδοτήσει τα 533 ευρώ και τα υπόλοιπα 267 ευρώ οι εργοδότες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρώτο βήμα θα γίνει με τον περιορισμό των ειδικών επιδομάτων σε μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και μικρές επιχειρήσεις που θα μπουν στην παραγωγική διαδικασία και η οικονομική τους επιβίωση δεν θα εξαρτάται από τα εθνικά μέτρα διάσωσης.

Οι εργαζόμενοι, τώρα, που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας από την 1η Απριλίου καλύπτονται με το επίδομα των 800 ευρώ ως τις 15 Μαΐου. Οσοι από αυτούς τους εργαζομένους επιστρέψουν στην εργασία τους μετά τις 15 Μαΐου δεν θα δικαιούνται τη δεύτερη δόση του επιδόματος. Αν όμως η επιχείρηση παραμείνει κλειστή με κρατική εντολή και τον Μάιο ή τα μέτρα προστασίας παραταθούν πέραν της 15ης Μαΐου, θα λάβουν ξανά το έκτακτο επίδομα, ανάλογα με τις ημέρες που θα διαρκέσει ο εγκλεισμός.

Όσον αφορά τις επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί στους πληττόμενους ΚΑΔ, η ενίσχυση θα συνεχίσει να δίνεται σε όσους εργαζομένους έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας τους. Όμως, πλέον, το μέτρο των αναστολών θα επιτρέπεται μέχρι ενός ποσοστού και ανάλογα με τους περιορισμούς που θα ισχύουν.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα