Πλανόδιοι μικροπωλητές: Τρώμε για έξι μέρες μόνο χόρτα με δυο σταγόνες λάδι!

Απελπιστική είναι η κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι πλανόδιοι μικροπωλητές στη Θεσσαλονίκη, με αποκορύφωμα την τρομακτική αποκάλυψη που έκανε ο πρόεδρος του σωματείου τους πως «ένας μικροπωλητής επί έξι μέρες τρώει χόρτα με δυο σταγόνες λάδι»!

Δεινή είναι λοιπόν η θέση στην οποία βρίσκονται οι πλανόδιοι μικροπωλητές που δραστηριοποιούνται στις εμποροπανηγύρεις και στα εκκλησιαστικά πανηγύρια, όπως περιέγραψε ο πρόεδρος του Σωματείου Πλανόδιων Μικροπωλητών Βορείου Ελλάδος Στέφανος Πουταχίδης, που αναρωτήθηκε «Πώς θα επιβιώσουν οι άνθρωποι που εντάσσονται σε αυτόν τον κλάδο;» και εκτίμησε ότι «ο κορονοϊός δεν έφερε την καταστροφή, όμως θα τη φέρει, καθώς η οικονομία έχει διαλυθεί».

Συμπλήρωσε δε ότι και οι δήμαρχοι είναι σε αναβρασμό, διότι περίμεναν τα πανηγύρια για να αποκτήσουν έσοδα για τα άδεια ταμεία των δήμων και τώρα θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα.

Στο μεταξύ, πρόσθετα μέτρα για τη στήριξη του κλάδου της εστίασης ζητά η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Θεσσαλονίκης (ΟΕΕΘ), καθώς, όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωση, είναι ένας από τους κλάδους που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα, λόγω κορονοϊού, ενώ συγχρόνως τονίζεται η σπουδαιότητα των εν λόγω επιχειρήσεων για την ευρύτερη οικονομία της χώρας.

Η ΟΕΕΘ επισημαίνει πως «τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον κλάδο της εστίασης είναι ελλιπή», κάνοντας έκκληση στην κυβέρνηση να λάβει «σοβαρά υπόψη τη σπουδαιότητα του θέματος αυτού, καθώς οι όροι, τους οποίους έχει επιβάλει προκειμένου να επαναλειτουργήσει αυτός ο κλάδος, είναι τόσο δυσμενείς, που πολλοί από τους επαγγελματίες του χώρου εκφράζουν φανερά τον φόβο ότι οι επιχειρήσεις τους θα οδηγηθούν στην πτώχευση και κατ’ επέκταση στην απώλεια ενός μεγάλου αριθμού θέσεων εργασίας».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα