Ενημέρωση των κομμένων από τα 800 € επιχειρήσεων

Με μηνύματα μέσω TAXISnet θα μάθουν τους λόγους για τους οποίους απορρίφθηκαν οι αιτήσεις τους

Με μηνύματα μέσω TAXISnet θα ενημερωθούν από την επόμενη εβδομάδα και μετά οι 90.000 επιχειρήσεις που κόπηκαν από την ενίσχυση των 800 ευρώ, σε σχέση με τους λόγους για τους οποίους απορρίφθηκαν οι αιτήσεις τους. Παράλληλα, συνεχίζεται η διαδικασία υποβολής δηλώσεων από τους εργοδότες και τους δικαιούχους μισθωτούς των οποίων οι συμβάσεις έχουν τεθεί σε αναστολή, καθώς και των νέων «κυμάτων» πληρωμών των 800 ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, την Τρίτη 5 Μαΐου ολοκληρώθηκε η διαδικασία καταβολής της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, των 800 ευρώ, σε 473.959 επιχειρήσεις οι οποίες είχαν υποβάλει αίτηση στην πλατφόρμα myBusinessSupport. Συνολικά, έλαβαν 379.167.200 ευρώ.

Τις επόμενες ημέρες, από το υπουργείο Οικονομικών και την ΑΑΔΕ θα διενεργηθούν επανέλεγχοι στις αιτήσεις που απορρίφθηκαν λόγω μη πλήρωσης των προϋποθέσεων για τη χορήγηση της ενίσχυσης. Αμέσως μετά, οι επιχειρήσεις θα ενημερωθούν για τους λόγους απόρριψης μέσω μηνύματος στη θυρίδα τους, στο myTAXISnet της ΑΑΔΕ. Οι κυριότεροι λόγοι απόρριψης επιχειρήσεων από το 800άρι που έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής, μεταξύ άλλων, είναι οι εξής:

1) Δεν ανήκαν σε έναν από τους προβλεπόμενους τύπους εταιρίας.

2) Διέθεταν πάνω από 20 εργαζομένους.

3) Ο δηλωμένος στις 20 Μαρτίου 2020 στο φορολογικό μητρώο κύριος ή δευτερεύων ΚΑΔ με τα μεγαλύτερα ακαθάριστα έσοδα το 2018 δεν περιλαμβανόταν στον πίνακα της Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

4) Υπέβαλαν δήλωση φορολογίας εισοδήματος του φορολογικού έτους 2018 με μηδενικά ακαθάριστα έσοδα (εξαιρουμένων όσων έχουν κάνει έναρξη εργασιών μετά την 1η Οκτωβρίου 2018).

5) Δεν είχαν υποβάλει μέχρι και τις 16 Απριλίου 2020 όλες τις δηλώσεις ΦΠΑ για τις οποίες υπήρχε υποχρέωση υποβολής (για τις φορολογικές περιόδους από την 1η Ιανουαρίου 2018 μέχρι και τις 29 Φεβρουαρίου 2020).

6) Ήταν σε αδράνεια από την 1/4/2019 μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου 2020.

7) Έχουν αναστείλει τη χρήση του ΑΦΜ της επιχείρησης για τη διενέργεια ενδοκοινοτικών συναλλαγών.

Σημειώνεται ότι με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη η ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος ζητούν την παρέμβασή του προκειμένου να εκδοθεί άμεσα η προβλεπόμενη Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη χορήγηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, μηνός Μαΐου, ύψους 800 ευρώ.

Στο μεταξύ, προχωρούν οι διαδικασίες για την καταβολή της έκτακτης ενίσχυσης των 800 ευρώ στους μισθωτούς των οποίων οι συμβάσεις είναι σε αναστολή. Συγκεκριμένα, στους δικαιούχους αυτούς θα πληρωθεί το 800άρι στις 14-15 Μαΐου.

Επίσης, οι εργαζόμενοι των ειδικών κατηγοριών που εντάχθηκαν πρόσφατα στο μέτρο τής εν λόγω οικονομικής ενίσχυσης θα λάβουν τα 800 ευρώ σε δύο κύματα» πληρωμών (13-14 Μαΐου και 18-19 Μαΐου). Προκειμένου οι δικαιούχοι αυτοί να πάρουν το 800άρι, θα πρέπει να υποβάλουν δήλωση στη σχετική πλατφόρμα (supportemployees) μεταξύ 11-17 Μαΐου.

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα