Γερμανία: «Ναι» σε διακοπές στα ελληνικά νησιά εάν όλα πάνε καλά με τον κορονοϊό

Το καλοκαίρι αυτό «θα είναι διαφορετικό και σε τίποτε δεν θα θυμίζει τα καλοκαίρια του παρελθόντος», λένε και ξαναλένε οι αρμόδιοι το τελευταίο διάστημα, αναφερόμενοι στις επιπτώσεις της πανδημίας του νέου κορονοϊού και στον τουρισμό. Όσον αφορά την Ελλάδα, το μέγα ερώτημα που παραμένει αναπάντητο είναι όχι μόνο εάν αλλά και πόσους τουρίστες θα υποδεχτούμε από το εξωτερικό.

Την απάντηση εκ μέρους της Γερμανίας έδινε χθες ο υφυπουργός Οικονομίας και εντεταλμένος της γερμανικής κυβέρνησης για τον τουρισμό Τόμας Μπάραϊς, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο οι συμπατριώτες του να μπορούν να κάνουν φέτος διακοπές στην Ελλάδα, αν, βέβαια, εξελιχθεί ομαλά η κατάσταση με τον κορονοϊό. «Εάν η εξέλιξη του Covid-19 συνεχίσει έτσι, θα μπορούν γίνουν καλοκαιρινές διακοπές στη Γερμανία και σε ευρωπαϊκές γειτονικές χώρες, όπου οι αριθμοί κρουσμάτων εξελίσσονται επίσης θετικά. Ανάλογες συνομιλίες διεξάγουμε ήδη με τις κυβερνήσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπάραϊς στην «Tagesspiegel» και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην Αυστρία, στη Γαλλία, στο Βέλγιο, στην Πολωνία και την Ολλανδία, όπου μπορεί κανείς, όπως είπε, να φτάσει οδικώς από τη Γερμανία.

Τόνισε επίσης: «Δεν θα ξέγραφα ακόμη και άλλες περιοχές στην Ευρώπη, π.χ. τις Βαλεαρίδες ή τα ελληνικά νησιά. Αν δεν υπάρχουν πλέον σχεδόν καθόλου νέα κρούσματα και η ιατρική φροντίδα λειτουργεί, θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί και για καλοκαιρινές διακοπές εκεί».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα