«Να μην έρθουν τουρίστες το καλοκαίρι» λένε οι μισοί Έλληνες

Αρνητικοί στο άνοιγμα των συνόρων για όλους τους τουρίστες φέτος το καλοκαίρι εμφανίζονται οι μισοί Ελληνες, όπως προκύπτει από πανελλαδική έρευνα που διεξήχθη από την ερευνητική ομάδα του εργαστηρίου μάρκετινγκ MARLAB του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Μόνο το 14,5% των ερωτηθέντων συμφωνεί σε κάποιον βαθμό πως η Ελλάδα πρέπει να ανοίξει τα σύνορά της σε όλους τους ξένους τουρίστες το καλοκαίρι. Αντίθετα, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (49,4%) διαφωνεί απόλυτα ή σε μεγάλο βαθμό με την προοπτική αυτή, ενώ το 36,2% διατύπωσε ότι δεν ήταν σίγουρο.

Ωστόσο, οι ερωτηθέντες είναι πιο δεκτικοί στην άφιξη τουριστών από χώρες με λίγα επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19, με το 31,9% αυτών να συμφωνεί με αυτήν την πολιτική και το 30,7% να διαφωνεί σε κάποιον βαθμό, ενώ το 37,4% δηλώνει αναποφάσιστο.Οι συμμετέχοντες στην έρευνα συμφωνούν, σε συντριπτικό ποσοστό (93,7%), στην επιβολή αυστηρών ελέγχων στα αεροδρόμια και στα σύνορα της χώρας για τον έλεγχο του Covid-19.

Αντίστοιχα, είναι ενδιαφέρον ότι η μεγάλη πλειοψηφία των ερωτηθέντων (74,2%) συμφωνεί με την άποψη ότι οι ξένοι τουρίστες θα πρέπει να εισέρχονται στην Ελλάδα με ειδικό πιστοποιητικό σχετικό με τον Covid-19. Σχετικά με την εσωτερική διαχείριση θεμάτων που αφορούν τον τουρισμό, η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων (96,6%) πιστεύει ότι πλέον τα ξενοδοχεία θα πρέπει να τηρούν αυστηρούς κανόνες υγιεινής, ενώ το 74,8% θεωρεί ότι θα πρέπει να επιβάλλεται η χρήση μάσκας σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς (αεροπλάνα, πλοία, τρένα και λεωφορεία).

Χθες, πάντως, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού εκτίμησε πως ο αριθμός των τουριστών διεθνώς μπορεί να μειωθεί το 2020 κατά 60% έως 80%.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα