Η απάντηση της Άκτωρ για τις αποζημιώσεις στο μετρό Θεσσαλονίκης

Στο γεγονός πως επί χρόνια καθυστερούν να εγκριθούν περισσότερες από 250 μελέτες που έχουν υποβληθεί από την κοινοπραξία προς έγκριση στην Αττικό Μετρό αποδίδει η διοίκηση της ΑΚΤΩΡ τις όποιες αξιώσεις για αποζημιώσεις έχει εγείρει η κοινοπραξία κατασκευής του μετρό Θεσσαλονίκης.

Τόσο η προηγούμενη διοίκηση της Αττικό Μετρό, η οποία σήμερα εμφανίζεται δήθεν έκπληκτη για τις νέες αποζημιώσεις, όσο και η σημερινή διοίκηση της εταιρίας έχουν λάβει την τελευταία διετία πλήθος επιστολών με τις οποίες ενημερώνονται πώς πρέπει να εγκριθούν οι μελέτες ώστε να προχωρήσουν οι εργασίες. Σε χθεσινή συνέντευξή του ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΚΤΩΡ Αλέξανδρος Εξάρχου υποστηρίζει πως πρόκειται για ζήτημα που η τεχνική εταιρία έχει θέσει «επισήμως και γραπτώς στην αλληλογραφία μας με την Αττικό Μετρό» από την άνοιξη του 2018 και είχε λάβει «προφορικές διαβεβαιώσεις πως τον Μάρτιο του 2019 όλα θα έχουν επιλυθεί».

Ο κ. Εξάρχου προσθέτει πως από τον Απρίλιο του 2018 έως τον Αύγουστο του 2019 υπάρχουν περισσότερες από 10 επιστολές που θέτουν αυτά τα ζητήματα και που επισημαίνουν τις ενέργειες που απαιτούνται, τονίζοντας τα προβλήματα -οικονομικά, χρονικά και τεχνικά- η απουσία επίλυσης των οποίων προκαλεί καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του έργου. Η αλληλογραφία συνεχίστηκε μέχρι τα τέλη του περασμένου Μαρτίου χωρίς αποτέλεσμα.

Στην ΑΚΤΩΡ τονίζουν πως οι αξιώσεις για αποζημιώσεις δεν συνδέονται με την τεχνική λύση για τον σταθμό Βενιζέλου αλλά με τις εκκρεμότητες που προαναφέρθηκαν. Θεωρούν, επίσης, πως το έργο εξακολουθεί να παραμένει πεδίο ευκαιριακής πολιτικής αντιπαράθεσης εδώ και τρεις δεκαετίες. Και καταλήγουν πως η ΑΚΤΩΡ ενεπλάκη το 2017 λόγω οικονομικής αδυναμίας της ΑΕΓΕΚ, που κόντεψε να τινάξει το έργο στον αέρα, κρατώντας τα εργοτάξια κλειστά για χρόνια. Συνεπώς, αδίκως βάλλεται σήμερα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα