Σταδιακά θα καταβληθούν στους δικαιούχους και οι συντάξεις Ιουνίου

Σταδιακά, σε αρκετές περιπτώσεις με βάση τον καταληκτικό αριθμό του ΑΜΚΑ, για να μην υπάρξουν φαινόμενα συγχρωτισμού μπροστά από τα ΑΤΜ, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις Ιουνίου, από την Παρασκευή 22 Μαΐου έως και την Τρίτη 2 Ιουνίου 2020.

Τις ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων του επόμενου μήνα έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Συγκεκριμένα, οι κύριες συντάξεις Ιουνίου, ανά πρώην ταμείο που έχει υπαχθεί στον ΕΦΚΑ, θα καταβληθούν ως εξής:

1. Οι συντάξεις των τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τ. ΕΤΑΤ, του ΟΤΕ, της ΔΕΗ και των τραπεζών θα πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς στις εξής ημερομηνίες:

• Στις 22 Μαΐου στους συνταξιούχους των οποίων ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7 και 9.

• Στις 25 Μαΐου στους συνταξιούχους των οποίων ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6 και 8.

2. Στις 27 Μαΐου θα καταβληθούν οι συντάξεις των μη μισθωτών (όσων προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ).

3. Στις 29 Μαΐου θα καταβληθούν οι συντάξεις του Δημοσίου, του τ. ΝΑΤ και του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.

Όσον αφορά στις επικουρικές, αυτές θα πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς την Τρίτη 2 Ιουνίου (θα

είναι αυξημένες, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, για περίπου 250.000 συνταξιούχους οι οποίοι υπέστησαν, βάσει των αποφάσεων του ΣτΕ για τον «νόμο Κατρούγκαλου», παράνομες περικοπές το 2016).

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα