Αύριο τα αναδρομικά στις επικουρικές! Από 100 έως 1.100 €

Από 100 έως 1.100 ευρώ οι επιστροφές (από τον Οκτώβριο του 2019 έως τον Ιούνιο του 2020) για 236.274 δικαιούχους

Ρεπορτάζ Νάσος Χατζητσάκος

Aναδρομικά οκτώ μηνών, τα οποία θα κυμαίνονται από περίπου 100 έως και 1.100 ευρώ, θα δουν, στη μεγάλη πλειονότητά τους, έως και αύριο το απόγευμα στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους οι δικαιούχοι και οι δικαιούχες των 236.274 επικουρικών οι οποίες, από τις 2 Ιουνίου 2020, επανήλθαν στα προ των περικοπών του 2016 επίπεδα, σε εφαρμογή των σχετικών αποφάσεων της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για τον νόμο Κατρούγκαλου.

Σύμφωνα με κύκλους του ΕΦΚΑ και τις σχετικές δηλώσεις του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, οι επιστροφές αυτές (αφορούν τη χρονική περίοδο από την έκδοση των αποφάσεων του ΣτΕ, τον Οκτώβριο του 2019, έως τον Ιούνιο του 2020, οπότε έγιναν οι διορθώσεις) θα φανούν σε όλους τους δικαιούχους έως το απόγευμα της Πέμπτης, χωρίς να αποκλείεται σε ορισμένους οι πιστώσεις να γίνουν από σήμερα, μετά τις 5 μ.μ. Στη συντριπτική τους πλειονότητα οι εν λόγω συντάξεις καταβάλλονται από τα εξής πρώην Ταμεία που, πλέον, έχουν ενταχθεί στον ΕΦΚΑ: τ. ΙΚΑ – ΕΤΕΑΜ, τ. ΤΕΑΥΕΚ, τ. ΤΕΑΠΟΖΟ, τ. ΤΑΠΤΠ, τ. ΤΕΑΠΕΤΕ, τ. ΝΑΤ ΚΕΑΝ, τ. ΤΣΕΑΠΓΣΟ, τ. ΤΑΔΚΥ, τ. ΤΕΑΥΝΤΠ, τ. ΤΕΑΣ, τ. ΤΕΑΠΥΚ, τ. ΤΑΣ, τ. ΤΕΑΤΤΑΘ και τ. ΤΕΑΙΣΥΤ.

Επίσης, σήμερα το απόγευμα θα γίνει η καταβολή των αναδρομικών Μαρτίου – Δεκεμβρίου 2018 για το ΛΕΠΕΤΕ και Αυγούστου – Δεκεμβρίου 2018 για τον ΕΛΕΠΕΤΕ – Π.Π. ΕΘΝΑΚ. Πρόκειται για 16.000 συνταξιούχους, πρώην εργαζομένους της Εθνικής Τράπεζας, οι οποίοι λάμβαναν τη σύνταξή τους από τον λογαριασμό του ΛΕΠΕΤΕ και έμειναν απλήρωτοι για έως και 10 μήνες το 2018.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα