Διμέτωπος αγώνας για τα αναδρομικά – Φουντώνει ο αγώνας των συνταξιούχων που αδικήθηκαν

Δεν ανοίγει το υπουργείο ηλεκτρονική πλατφόρμα

Απέναντι στην κατάπτυστη απόφαση της κυβέρνησης να υφαρπάξει αναδρομικά 2,5 δισ. ευρώ και να αφήσει εκτός καταβολών περίπου 1,3 εκατομμύρια συνταξιούχους, οι απόμαχοι της εργασίας έχουν μπροστά τους έναν διμέτωπο αγώνα για να πάρουν επιτέλους όσα δικαιούνται.

Η «δημοκρατία», ανταποκρινόμενη στο τεράστιο ενδιαφέρον, δημοσιεύει για τρίτη φορά την αίτηση θεραπείας που πρέπει να ταχυδρομούν «ΣΥΣΤΗΜΕΝΗ» οι συνταξιούχοι στον ΕΦΚΑ, ώστε να παρακάμψουν την προσπάθεια της κυβέρνησης να χαθούν τα δικαιώματά τους.

Στην αίτηση που συνέταξε ο έγκριτος δικηγόρος και πρόεδρος της ΕΝΥΠΕΚΚ Αλέξης Μητρόπουλος και δημοσιεύουμε εκ νέου σήμερα, οι συνταξιούχοι θα πρέπει να συμπληρώσουν στο αριστερό μέρος τα στοιχεία τους και στο δεξιό μέρος το ποσό και τον τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο τους καταβλήθηκαν τα ψαλιδισμένα αναδρομικά.

Παρά το γεγονός ότι απευθύναμε έκκληση προς το υπουργείο Εργασίας να θέσει σε λειτουργία ηλεκτρονική πλατφόρμα στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ, ώστε να μην τίθενται σε κίνδυνο οι συνταξιούχοι και οι υπάλληλοι του οργανισμού λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα.

Παράλληλα, σε περίπου δύο μήνες από σήμερα, στις 15 Ιανουαρίου 2021, εκδικάζεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας η νέα προσφυγή που κατατέθηκε από συνταξιουχικές οργανώσεις και μεμονωμένους συνταξιούχους κατά των ρυθμίσεων που θέσπισε η κυβέρνηση, μέσω των οποίων επιχειρείται η νομιμοποίηση της καταβολής 1,4 δισ., αντί για 3,9 δισ. ευρώ.

Το ΣτΕ καλείται να επαναλάβει την απόφαση που εξέδωσε τον περασμένο Απρίλιο, η οποία όριζε ότι θα πρέπει να καταβληθούν αναδρομικά όχι μόνο για τις κύριες συντάξεις, όπως έπραξε η κυβέρνηση, αλλά και για τις επικουρικές και τα δώρα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα