Ανευθυνότητα! 24ωρη απεργία στα ΜΜΜ εν μέσω πανδημίας

Εικοσιτετράωρη απεργία για μεθαύριο Πέμπτη προκήρυξαν οι εργαζόμενοι σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία εκατομμυρίων κατοίκων του λεκανοπεδίου. Ενώ στα αιτήματα της απεργίας ζητούν ενίσχυση των μέτρων πρόληψης στα μέσα μεταφοράς, εξωθούν τους εργαζομένους όλων των υπόλοιπων κλάδων, που εξάλλου είναι και οι μόνοι που επιτρέπεται να κυκλοφορούν, σε απίστευτη ταλαιπωρία εν μέσω πανδημίας.

Με αυτόν τον τρόπο, το μόνο που καταφέρνουν είναι να στρέψουν όλη την εργατική τάξη, στην οποία ομνύουν, εναντίον τους, καθώς θα πρέπει να ξοδέψουν ένα ολόκληρο μεροκάματο σε ταξί ή καύσιμα για να πάνε στις δουλειές τους. Όλα αυτά, μάλιστα, την ώρα που, στο πλαίσιο της πολιτικής αντιπαράθεσης, έγινε γνωστό ότι ακόμη και σήμερα σεβαστός αριθμός εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς… κάνει το κορόιδο, καθώς ξεκουράζεται αποσπασμένος σε κομματικά, βουλευτικά και υπουργικά γραφεία, αντί να ενισχύει την κοινή προσπάθεια για πύκνωση των δρομολογίων και μείωση του συνωστισμού.

Την Πέμπτη θα παραμείνουν δεμένα τα πλοία στα λιμάνια λόγω της απεργίας της ΠΕΜΕΝ, ενώ κινητοποιήσεις εξήγγειλαν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, με στάση εργασίας αύριο Τετάρτη, από τις 06.00 έως τις 12.00, και με 24ωρη απεργία την Πέμπτη, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας, το οποίο συζητείται στη Βουλή.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα