Και ο Σταϊκούρας ειρωνεύεται τώρα τον κόσμο της εστίασης

Μετά τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο υπουργός αμφισβήτησε το γεγονός ότι έχουν πληγεί από την πανδημία 300.000 υπάλληλοι

Ζήλεψε τη «δόξα» του Άδωνη Γεωργιάδη και προσπάθησε να τον συναγωνιστεί σε χυδαιότητα χθες ο Χρήστος Σταϊκούρας, όταν σε τηλεοπτική του συνέντευξη αμφισβήτησε το γεγονός ότι έχουν πληγεί από την πανδημία σχεδόν 300.000 εργαζόμενοι στον κλάδο της εστίασης. Ο υπουργός Οικονομικών άφησε να εννοηθεί ότι πριν από την κρίση είχαν υψηλότερα εισοδήματα, λόγω των φιλοδωρημάτων που λάμβαναν!

«Και πόσα έπαιρναν πριν αυτοί οι εργαζόμενοι στην εστίαση;» αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά ο Χρ. Σταϊκούρας. Ολα αυτά λίγες ώρες πριν οι επαγγελματίες του κλάδου βρεθούν στο Σύνταγμα για να παραδώσουν τα κλειδιά των καταστημάτων τους στην κυβέρνηση. Είχε προηγηθεί μία εβδομάδα νωρίτερα η δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη: «Οποιος επιχειρηματίας της εστίασης θέλει να παραδώσει στα αλήθεια τα κλειδιά της επιχείρησής του, εγώ προσωπικά ο Άδωνις Γεωργιάδης την παίρνω».

Συγκεκριμένα, σήμερα από τις 10 το πρωί στην πλατεία Συντάγματος οι επαγγελματίες της εστίασης θα παραδίδουν τα κλειδιά των επιχειρήσεών τους, υπογράφοντας και τη σχετική «Δήλωση πρώην επαγγελματία Εστίασης».

Μετά τη συλλογή των κλειδιών και την αποστολή τους στην ομοσπονδία, αντιπροσωπία 99 επαγγελματιών θα πραγματοποιήσει πορεία διαμαρτυρίας προκειμένου να παραδώσει το υλικό με ψήφισμα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Παρά το νέο lockdown, το υπουργείο Οικονομικών αρνείται να δώσει νέα παράταση στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, που λήγει στις 26 του μήνα, ενώ την ίδια ημερομηνία εκπνέει και η προθεσμία για την ηλεκτρονική κατάθεση των πινακίδων.

Μάλιστα, ο Χρήστος Σταϊκούρας απέρριψε ακόμα μία φορά τις εισηγήσεις που έχει δεχτεί για μείωση των τελών κυκλοφορίας, αναλογικά με τις ημέρες που έχει επιβληθεί καθολικό lockdown στη χώρα, με αποτέλεσμα τα οχήματα να παραμένουν σε ακινησία με κρατική εντολή. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, στα κρατικά ταμεία θα έπρεπε να μπουν περίπου 800.000.000-850.000.000 ευρώ από το 1,1 δισ. ευρώ που προβλέπει ο Προϋπολογισμός, ποσό που θεωρείται απαγορευτικό με βάση την κατάσταση που επικρατεί στα οικονομικά της χώρας.

Αντιθέτως, ο υπουργός Οικονομικών άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραταθεί η αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων, που έχει δοθεί από πέρσι τον Μάρτιο, πέρα από το τέλος Απριλίου του 2021. Προϋπόθεση για το περαιτέρω «πάγωμα» καταβολής των φόρων είναι η πορεία της πανδημίας, αλλά και ο βαθμός λειτουργίας της οικονομίας.

Το οικονομικό επιτελείο φαίνεται πως εξετάζει ένα καίριο αίτημα της αγοράς, για την επανάληψη της κλιμακωτής μείωσης της προκαταβολής φόρου και φέτος για τα εισοδήματα του 2020. Το μέτρο θα αφορά τις πληττόμενες επιχειρήσεις, ωστόσο οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν στο τέλος της άνοιξης, λίγο πριν από την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα