Δασικοί χάρτες: Έξι μήνες παράταση

Τον δρόμο για τη Βουλή πήρε, επιτέλους, η πολυαναμενόμενη ρύθμιση για τους δασικούς χάρτες. Η τροπολογία που κατέθεσε χθες το υπουργείο Περιβάλλοντος και θα ψηφιστεί την Παρασκευή προβλέπει την παράταση κατά έξι μήνες της προθεσμίας υποβολής αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου των δασικών χαρτών, η ανάρτηση των οποίων υλοποιείται εντός του 2021.

Η εν λόγω παράταση επεκτείνεται κατά 20 μέρες για όσους κατοικούν μόνιμα ή διαμένουν στην αλλοδαπή. Επίσης, καθορίζεται ο χρόνος διενέργειας των διορθώσεων που εμπίπτουν σε κατηγορία πρόδηλου σφάλματος, οι οποίες υλοποιούνται και ενσωματώνονται στους αναρτημένους δασικούς χάρτες εντός της οριζόμενης προθεσμίας.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, η παράταση δίνεται καθώς είναι απαραίτητο να δοθεί ικανός χρόνος πρωτίστως για να διορθωθούν από τις Διευθύνσεις Δασών τα πρόδηλα σφάλματα που διαπιστώθηκαν μετά την ανάρτηση των δασικών χαρτών και αφορούν τη διόρθωση οποιασδήποτε, τεχνικού ή καταγραφικού χαρακτήρα, εσφαλμένης απεικόνισης ή απόδοσης του περιεχομένου του δασικού χάρτη ή απόκλισης επί των υποβάθρων ή πράξεις της διοίκησης που δεν συμπεριελήφθησαν.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα