Μουζενίδης: «Άνοιγμα» 100 εκατ. σε Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη και Κρήτη

Τα 50.000.000 αφορούν ξενοδοχειακές μονάδες

Άνοιγμα 100.000.000 στην αγορά της Χαλκιδικής, της Κρήτης και της Θεσσαλονίκης δημιουργείται με την αναστολή λειτουργίας του τουριστικού οργανισμού Mouzenidis Travel και ήδη μαύρα σύννεφα εμφανίστηκαν πάνω από ξενοδοχεία των περιοχών αυτών!

Ντόμινο εξελίξεων αναμένεται να προκαλέσει στην τουριστική αγορά η υπαγωγή της Mouzenidis Travel σε καθεστώς εξυγίανσης και προστασίας με δικαστική απόφαση, αφοί οι ξενοδόχοι έχουν επιταγές της εταιρίας και περίμεναν τους τουρίστες να κατακλύσουν την αγορά, αλλά τώρα, μετά τον θάνατο του Μπόρις Μουζενίδη, τα πράγματα έχουν γίνει «μαύρα κι άραχνα».

Ο τουριστικός όμιλος πριν από λίγες ημέρες είχε ανακοινώσει προσωρινή διακοπή της εξυπηρέτησης πελατών στη χώρα μας το διάστημα από 18 έως 26 Ιουνίου του τρέχοντος έτους, ωστόσο σύμφωνα με την τελευταία του ανακοίνωση προς κάθε κατεύθυνση η κατάσταση είναι πιο… μπλεγμένη. Στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Πρώτη προτεραιότητα αποτελούν η εξόφληση των προμηθευτών και η αποκατάσταση του brand Mouzenidis έναντι όλων, αφού η φερεγγυότητα πάντα χαρακτήριζε το όνομα αυτό». «Για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα μας και να επικεντρωθούμε στα οφειλόμενα και με στόχους και πρόγραμμα να επανεκκινήσουμε μια ομαλή λειτουργία, οφείλουμε άμεσα να διακόψουμε την εξυπηρέτηση των πελατών μας, να αναπροσαρμόσουμε τον τρόπο της λειτουργίας μας και να ξεκινήσουμε τη διαδικασία εξυγιάνσεως της επιχείρησης».

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί για την εταιρία δημιουργεί ανησυχία στην τουριστική αγορά, αφού ο εν λόγω όμιλος έχει υπό την ομπρέλα του έναν σημαντικό αριθμό τουριστών, που προτιμούσε να κάνει τις διακοπές του στη χώρα μας. Οι επισκέπτες ετησίως υπολογίζονται περίπου στους 500.000 και κανένας δεν γνωρίζει πού θα κάνουν φέτος αυτοί οι τουρίστες τις διακοπές τους.

Τα «ανοίγματα» της Mouzenidis εκτιμώνται σε 70 με 100 εκατ. ευρώ. Τα περίπου 50 εκατ. από αυτά αφορούν ξενοδοχειακές μονάδες με αιχμή του δόρατος τη Χαλκιδική και δευτερευόντως την Κρήτη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα