Αιτήσεις (από σήμερα) για δωρεάν διακοπές!

Ανοίγει η πλατφόρμα για τους νέους δικαιούχους του προγράμματος «Τουρισμός για όλους». Μέχρι πότε ισχύουν τα vouchers

Σήμερα ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για νέους δικαιούχους του προγράμματος «Τουρισμός για όλους» του υπουργείου Τουρισμού. Συγκεκριμένα, οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική εφαρμογή www.tourism4all.gov.gr μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης έως την Παρασκευή, ανάλογα με τον λήγοντα του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου, ως εξής:

• Δευτέρα 05/07/2021 για ΑΦΜ που λήγουν σε 0-1,

• Τρίτη 06/07/2021 για ΑΦΜ που λήγουν σε 2-3,

• Τετάρτη 07/07/2021 για ΑΦΜ που λήγουν σε 4-5,

• Πέμπτη 08/07/2021 για ΑΦΜ που λήγουν σε 6-7,

• Παρασκευή 09/07/2021 για ΑΦΜ που λήγουν σε 8-9.

Οι ήδη δικαιούχοι του προγράμματος μπορούν να εξαργυρώσουν τα vouchers που δεν εξαργυρώθηκαν πέρυσι μέχρι 31/12/2021, ενώ έχουν προβλεφθεί για φέτος ευνοϊκές αλλαγές. Συγκεκριμένα, πλέον καλύπτεται η διαμονή 2, 3 ή 4 ημερών -αντί των υποχρεωτικά 4 που ίσχυε μέχρι πέρυσι-, αυξάνονται τα ποσοστά κάλυψης από το 60%, στο 80 έως και 100% ανά περίπτωση -με 100% κάλυψη των ατόμων με αναπηρία και επίλυση των ζητημάτων των συνοδών τους-, ενώ εντάσσονται επιπλέον 631 νέα καταλύματα και 41 νέα τουριστικά γραφεία.

Λαμβάνοντας υπόψη τις ειδικές συνθήκες που δημιούργησε η υγειονομική κρίση με τον οριζόντιο αποκλεισμό των μετακινήσεων, επισημαίνεται ότι έχει παραταθεί η ισχύς όλων των vouchers που δεν εξαργυρώθηκαν μέχρι τις 31/12/2021.

Το πρόγραμμα αφορά την επιδότηση της διαμονής και, κατά περίπτωση, της χρήσης λοιπών τουριστικών υπηρεσιών (μεταφορά, ξενάγηση σε μουσείο, καταδύσεις κ.ο.κ.) μέσω της χορήγησης ειδικών κουπονιών (vouchers) στους δικαιούχους που επιλέγονται.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 100.000.000 ευρώ, τα οποία αντιστοιχούν σε 365.603 vouchers από τα οποία μπορούν να ωφεληθούν περισσότεροι από 600.000 πολίτες.

Επισημαίνεται ότι την περασμένη χρονιά περισσότεροι από 46.000 δικαιούχοι είχαν την ευκαιρία να οργανώσουν το ταξίδι τους στο εσωτερικό της χώρας μέσω του προγράμματος.
Κατά περίπτωση, είναι δυνατή η χορήγηση voucher είτε για εξαργύρωση απευθείας σε τουριστικό κατάλυμα ενταγμένο στο Μητρώο Παρόχων του προγράμματος είτε σε τουριστικό γραφείο, το οποίο ομοίως έχει ενταχθεί στο μητρώο.

Αναλυτικά, οι δυνατότητες που παρέχονται από φέτος μέσω του προγράμματος έχουν ως εξής:

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ VOUCHERS ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ: Όλοι οι δικαιούχοι μπορούν να επιλέξουν διαμονή 2 ή 3 ή 4 ημερών επιδοτούμενη έως και 100% στα καταλύματα ως εξής:

■ 2 ή 3 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ: Επιδότηση 100% με ανώτερο ποσό τα 40 ευρώ/ημέρα το άτομο (ισχύει για όλους).

■ 4 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ: Επιδότηση 80% με ανώτερο ποσό τα 30 ευρώ/ημέρα το άτομο.
Επιδότηση 100% για ΑμεΑ με ανώτερο ποσό τα 30 ευρώ/ημέρα το άτομο.

■ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ VOUCHERS TOYΡΙΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ: Οι δικαιούχοι έχουν τη δυνατότητα να απευθυνθούν σε τουριστικό γραφείο-πάροχο για τη δημιουργία τουριστικού πακέτου, με συνδυασμό δύο ή και περισσότερων τουριστικών υπηρεσιών. Επιδοτείται έως και το 50% ή 60% για τις κατηγορίες ατόμων με ποσοστό νοητικής ή σωματικής αναπηρίας τουλάχιστον 67%, του τουριστικού πακέτου που προσφέρει ο πάροχος-τουριστικό γραφείο, με ανώτατο όριο κατ’ άτομο (δικαιούχος ή ωφελούμενος) τα 120 ευρώ.

Ο κατάλογος με το επικαιροποιημένο Μητρώο Παρόχων είναι προσβάσιμος μέσω της εφαρμογής www.tourism4all.gov.gr και επικαιροποιείται: ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΠΑΡΟΧΩΝ – ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ

Ο κατάλογος με το επικαιροποιημένο Μητρώο Παρόχων είναι προσβάσιμος μέσω της εφαρμογής www.tourism4all.gov.gr και επικαιροποιείται: ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΠΑΡΟΧΩΝ – ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ.

Επισημαίνεται ότι το πρόγραμμα διευρύνθηκε ακόμη περισσότερο φέτος, καθώς προστέθηκαν 631 καταλύματα και 41 τουριστικά γραφεία.

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα