ΔΕΗ: Χρυσάφι στους συμβούλους! 1.8000,00 για την ηλεκτροκίνηση

Διαγωνισμός- μαμούθ για σχέδια επί χάρτου! Ο Γιώργος Στάσσης προκήρυξε διαγωνισμό ύψους 1.8000,000 ευρώ και αναζητεί συμβούλους για ηλεκτροκίνησης έως την 9η Σεπτεμβρίου

Ερωτήματα προκαλεί άλλη μία αμφιλεγόμενη πρωτοβουλία της ΔΕΗ, η οποία προχώρησε σε προκήρυξη διαγωνισμού ολίγων ημερών και μάλιστα εν μέσω θέρους για ένα ποσό που δύσκολα μπορεί να δικαιολογηθεί.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για διαγωνισμό με αντικείμενο την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και υποστήριξης στη Γενική Διεύθυνση Ηλεκτροκίνησης, ύψους 1.800.000 ευρώ, με καταληκτική ημερομηνία την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου. Η ΔΕΗ επιχειρεί να εισβάλει σε μία νέα, δυναμική -όπως τη θεωρεί- αγορά και γι’ αυτόν τον σκοπό σε εκδήλωση στις αρχές Ιουλίου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης εγκαινίασε την είσοδο της εταιρίας στη δραστηριότητα, λέγοντας ότι «η ηλεκτροκίνηση είναι ένα βασικό όχημα για την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί πανευρωπαϊκά για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, την προστασία του περιβάλλοντος και την καλύτερη ποιότητα ζωής». Μέχρι στιγμής έχει τοποθετήσει 300 δημόσια προσβάσιμους φορτιστές οχημάτων και στόχος είναι η εγκατάσταση 10.000 φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων σε όλη τη χώρα την επόμενη 5ετία.

Επόμενο βήμα ήταν ο επίμαχος διαγωνισμός. Σύμφωνα με την πρόσκληση, οι υποψήφιοι καλούνται να παράσχουν τις υπηρεσίες τους σε τέσσερις διακριτούς τομείς:

α) Σχεδιασμός λύσεων ψηφιακής πλατφόρμας e–MSP τελικής κατάστασης, έως την έναρξη του α’ τριμήνου 2022.

β) Μεσοπρόθεσμη αξιολόγηση και αναδιαμόρφωση του μακροπρόθεσμου επιχειρησιακού σχεδιασμού της ΔΕΗ για την αγορά της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα, έως την έναρξη του πρώτου τριμήνου του 2022.

γ) Μακροπρόθεσμη εξέλιξη του ρόλου της ΔΕΗ ως CPO, έως το δεύτερο τρίμηνο του 2022.

δ) Επιτάχυνση της ανάπτυξης του δικτύου φορτιστών ΔΕΗ blue, έως το τρίτο τρίμηνο του 2022.

Ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούνται τόσο μεγάλα ποσά γι’ αυτού του είδους τις διαδικασίες, πολλώ δε μάλλον όταν αυτά δίνονται από το υστέρημα των φορολογουμένων, που τον επόμενο μήνα θα έρθουν αντιμέτωποι με τις νέες αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος. Ενδεχομένως ο επικεφαλής της ΔΕΗ, με αποδοχές 300.000 ευρώ (μισθοί συν μπόνους), να μη… ζαλίζεται με αυτά τα ποσά. Όσο, όμως, ο εκλεκτός του κ. Χατζηδάκη Γιώργος Στασσής εξακολουθεί να είναι στο τιμόνι μιας εταιρίας πλειοψηφικός μέτοχος της οποίας είναι το Δημόσιο, απαιτούνται προσεκτικότεροι χειρισμοί και όχι σπατάλες.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα