Λήψη μέτρων για τις αυξήσεις στο ρεύμα ζητά τώρα το ΒΕΑ

Οι μικρομεσαίοι δεν αντέχουν πλέον νέο ηλεκτροσόκ, λέει ο Α΄ αντιπρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Κώστας Δαμίγος

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά δεν αντέχουν νέο ηλεκτροσόκ, καθώς δεν μπορούν έπειτα από μια μακρά περίοδο οικονομικής κρίσης και τις συνέπειες της πανδημίας να επωμιστούν και την αύξηση έως και 50% στο κόστος της ενέργειας» τονίζει ο Α΄ αντιπρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας Κώστας Δαμίγος. Τη λήψη μέτρων, ώστε να μην εκτιναχθεί το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ζητάει από την κυβέρνηση το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας.

«Οι επιχειρηματίες, υπό τον φόβο του τέταρτου κύματος της πανδημίας, θα πρέπει να ξεκινήσουν να αποπληρώνουν τις συσσωρευμένες υποχρεώσεις τους με δραματικά συρρικνωμένους τζίρους» προσθέτει ο ίδιος. Ο κ. Δαμίγος τονίζει ότι στον σχεδιασμό της κυβέρνησης, πέρα από τη στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών, από την ενδεχόμενη αύξηση των τιμολογίων του ρεύματος, θα πρέπει να είναι και η στήριξη των ευάλωτων επιχειρήσεων, που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Το ΒΕΑ επισημαίνει στο αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ότι πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα, καθώς η εκτίναξη των τιμών του φυσικού αερίου και των δικαιωμάτων εκπομπής του διοξειδίου του άνθρακα θα οδηγήσει σε μη διαχειρίσιμη διόγκωση του λειτουργικού κόστους των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Η Ελλάδα είναι «πρωταθλήτρια» της Ευρώπης για τον μήνα Αύγουστο στη χονδρική ρεύματος, καταγράφοντας την υψηλότερη μηνιαία μέση τιμή προ ημερήσιας αγοράς στα 121.72 ευρώ/MWh, σύμφωνα με τα στοιχεία του Energylive.

Σε πρώτη φάση είναι απαραίτητο να ασκηθεί πίεση, προκειμένου να απορροφηθεί το κόστος ή σημαντικό μέρος του κόστους από τις εταιρίες παροχής ενέργειας και στη συνέχεια να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να μειωθούν οι εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα, λόγω της χρήσης λιγνιτικών μονάδων, επισημαίνει το ΒΕΑ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα