Απίστευτη κοροϊδία των νέων! Ψίχουλα το «πρώτο ένσημο»

Άλλο είπε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ και άλλο θα ισχύσει τελικά με το πρόγραμμα επιδότησης της εργασίας των νέων. Με κουτοπόνηρο τρόπο ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε πομπωδώς το μέτρο με την ονομασία «πρώτο ένσημο», αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι νέοι ηλικίας 18 έως 29 ετών θα λαμβάνουν μισθούς 1.200 ευρώ για έξι μήνες.

Στο πλαίσιο αυτού που ονόμασε «εθνικό σχέδιο δράσης για τη νεολαία», ο πρωθυπουργός ανέφερε το Σάββατο στην ομιλία του στους παραγωγικούς φορείς στο Βελλίδιο Συνεδριακό Κέντρο επί λέξει ότι «πρώτη πρωτοβουλία από μέρους μας είναι το πρώτο ένσημο». Αυτό σημαίνει ότι στο εξής νέοι έως 29 ετών που δεν έχουν καμία προϋπηρεσία, όταν θα προσλαμβάνονται με πλήρη απασχόληση, θα ενισχύονται από την Πολιτεία επί έξι μήνες με 1.200 ευρώ. Τα 600 ευρώ θα κατευθύνονται στους εργοδότες, μειώνοντας έτσι το μισθολογικό κόστος. Τα άλλα 600 θα πηγαίνουν απευθείας στον νέο και στη νέα, επιπλέον της αμοιβής τους, για να τα αξιοποιήσουν όπως οι ίδιοι θέλουν». Όμως, το θαύμα στην περίπτωση αυτή δεν διήρκεσε ούτε τρεις μέρες για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς η εξειδίκευση των μέτρων χθες αποκάλυψε την πικρή αλήθεια. Αποδεικνύεται τελικά ότι το ποσόν αυτό αφορά όλο το εξάμηνο, έτσι η υποτιθέμενη βαρυσήμαντη παρέμβαση υπέρ της νέας γενιάς συνίσταται τελικά σε ένα φιλοδώρημα των 100 ευρώ τον μήνα για πλήρη και σε μόλις 50 ευρώ τον μήνα για μερική απασχόληση!

Το πρόγραμμα αναμένεται να αρχίσει από την 1η Ιανουαρίου 2022 και θα αφορά νέους που δεν έχουν ακόμη ένσημα. Για παράδειγμα, νέος που θα προσληφθεί με τον κατώτατο μισθό των 663 ευρώ μεικτά θα λάβει καθαρά 570 ευρώ τον μήνα συν 100 ευρώ από την επιδότηση του πρώτου ενσήμου. Το συνολικό δημοσιονομικό κόστος ανέρχεται σε 42.000.000 ευρώ, άρα επί της ουσίας απευθύνεται σε 35.000 εργαζομένους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα