Νίκη των διανομέων! Η efood προσλαμβάνει 2.016 με συμβάσεις αορίστου χρόνου

Μεγάλη νίκη των εργαζόμενων διανομέων σηματοδοτεί η υπαναχώρηση της efood, υπό την πίεση των κινητοποιήσεων και της μεγάλης κοινωνικής κατακραυγής. Οπως ανακοίνωσε χθες, μετατρέπει όλες τις υπάρχουσες συμβάσεις ορισμένου χρόνου, προσλαμβάνοντας 2.016 εργαζομένους στο efood με συμβάσεις αορίστου χρόνου, αναγνωρίζοντας, παράλληλα, την προϋπηρεσία τους. Επίσης, διατηρούν «τα διευρυμένα δικαιώματα και τις πρόσθετες παροχές που απολάμβαναν, όπως για παράδειγμα την ιδιωτική ασφάλιση». Τέλος, αναδιαμορφώνονται τα κριτήρια αξιολόγησης, τα οποία θα καθοριστούν και σε συνεργασία με τους διανομείς.

Οι εργαζόμενοι υποδέχθηκαν με ικανοποίηση τις ανακοινώσεις, ωστόσο η 24ωρη απεργία που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, όπως έγινε γνωστό από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Επισιτισμού – Τουρισμού, θα γίνει κανονικά. Στο προκαθορισμένο ραντεβού για τις 11 το πρωί, στο Πεδίον του Άρεος, θα αποφασίσουν οι εργαζόμενοι τις επόμενες κινήσεις τους, καθώς, επίσης, θα επιδιώξουν συνάντηση με τη διοίκηση της εταιρίας, ώστε να οριστικοποιηθούν όλες οι λεπτομέρειες.

Η efood προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις με την απόφασή της να μετατρέψει σε αυτοαπασχολούμενους 115 διανομείς, των οποίων οι τρίμηνες συμβάσεις έληγαν στα τέλη Σεπτεμβρίου. Επειδή είναι μία από τις λίγες εταιρίες που, όχι μόνο δεν υπέστη απώλειες, αλλά αντίθετα είδε τα κέρδη της να πολλαπλασιάζονται εν μέσω πανδημίας, η δυσμενής μετατροπή των σχέσεων εργασίας εκλήφθη από το σύνολο, σχεδόν, της κοινωνίας των πολιτών ως απληστία.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα