Η ΑΑΔΕ ζητά πίσω αποζημιώσεις για «κουρεμένα» ενοίκια

Λίστα με ονόματα και… διευθύνσεις εκατοντάδων ιδιοκτητών ακινήτων που έλαβαν τους προηγούμενους μήνες τις αποζημιώσεις για τα «κουρεμένα» ενοίκια, αλλά αποδείχθηκε ότι δεν τα δικαιούνταν, καταρτίζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Συγκεκριμένα, στο στόχαστρο της Εφορίας μπαίνουν όσοι εκμισθωτές έλαβαν αποζημιώσεις ενοικίων λόγω Covid-19 για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο του 2021. Οπως αναφέρεται σε σχετική απόφαση του υπουργείου Οικονομικών που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, αρχίζουν ο έλεγχος και η επιστροφή των αποζημιώσεων ενοικίων που δόθηκαν λόγω Covid-19 σε εκμισθωτές που δεν τις δικαιούνταν.

Όπως αποδείχθηκε, αρκετοί ιδιοκτήτες ακινήτων εισέπραξαν τις κρατικές αποζημιώσεις τους συγκεκριμένους μήνες, ωστόσο δεν υπέβαλαν ποτέ τη «Δήλωση Covid» (έπρεπε να κατατεθεί μετά την εκταμίευση της ενίσχυσης) ή το ποσό που εισέπραξαν ήταν μεγαλύτερο απ’ αυτό που δικαιούνταν. Γι’ αυτόν τον λόγο η ΑΑΔΕ έχει στα χέρια της μια λίστα με τα πλήρη στοιχεία των υπόχρεων (ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, επωνυμία, διεύθυνση κατοικίας – έδρας, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ΑΦΜ, ΔΟΥ φορολογίας εισοδήματος) και το ποσό που θα πρέπει να επιστραφεί.

Επισημαίνεται ότι η διαδικασία αναζήτησης των συγκεκριμένων ποσών διενεργείται από τη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών (ΓΔΟΥ) του υπουργείου Οικονομικών, βάσει των στοιχείων που αποστέλλονται από την ΑΑΔΕ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα