Δεύτερη ευκαιρία σε 22.000 για το «Εξοικονομώ»

Έως 15 Απριλίου ανοιχτή η πλατφόρμα για αίτηση

Δεύτερη ευκαιρία σε χιλιάδες πολίτες που δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την υποβολή της αίτησης στο «Εξοικονομώ 2021» για μονοκατοικίες και μεμονωμένα διαμερίσματα δίνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Αφορά όλους εκείνους που ξεκίνησαν τη διαδικασία, αλλά δεν προχώρησαν σε οριστική υποβολή της αίτησης για συμμετοχή στο πρόγραμμα. Η ψηφιακή πλατφόρμα άνοιξε χθες το απόγευμα και θα παραμείνει ενεργή έως και την ερχόμενη Παρασκευή 15 Απριλίου.

Οι αιτήσεις που βρίσκονται σε εκκρεμότητα αγγίζουν τις 22.000 και το τελευταίο διάστημα το ΥΠΕΝ αναζητούσε τον τρόπο για να μην αποκλειστούν από το πρόγραμμα. Το θέμα ανέδειξε προχθές η «κυριακάτικη δημοκρατία», επισημαίνοντας ότι στο ΥΠΕΝ προσανατολίζονταν να ανοίξουν για λίγες ημέρες την πλατφόρμα προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία στους μηχανικούς να ολοκληρώσουν αυτές τις αιτήσεις.

Ο προϋπολογισμός

Πρόκειται για περιπτώσεις κατοικιών για τις οποίες δεν κατάφεραν να ανεβάσουν έγκαιρα στην πλατφόρμα κάποια δικαιολογητικά, κυρίως λόγω των πολλών προβλημάτων που παρουσίασε η διαδικασία έκδοσης Πιστοποιητικών Ενεργειακής Απόδοσης μέσω της σχετικής πλατφόρμας buildingcert.gr.

Παράλληλα, το υπουργείο εξετάζει τη δυνατότητα αύξησης του προϋπολογισμού για το «Εξοικονομώ», έτσι ώστε να ενταχθούν περισσότερες αιτήσεις. Το κονδύλι των 632.000.000 ευρώ έχει υπολογιστεί για την κρατική επιδότηση σε 50.000 νοικοκυριά, οι αιτήσεις όμως που υποβλήθηκαν φτάνουν τις 105.000.

Χθες έγινε γνωστή και η ημερομηνία εκκίνησης του προγράμματος για τις πολυκατοικίες. Τελικά μετατέθηκε για μία εβδομάδα, κάτι που σημαίνει ότι η υποβολή των αιτήσεων θα αρχίσει τη Δευτέρα 18 Απριλίου, αντί για τις 11 Απριλίου που είχε προγραμματιστεί αρχικά. Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν στη διάθεσή τους ενάμιση μήνα, καθώς η διαδικασία θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 30 Μαΐου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα