Τα νέα κριτήρια για τα αναδρομικά στο ηλεκτρικό ρεύμα

Αφορά λογαριασμούς από τον Δεκέμβριο του 2021 έως τον Μάιο

«Κλείδωσε» η διεύρυνση των κριτηρίων για τα αναδρομικά στο ηλεκτρικό ρεύμα, το οποίο αφορά όσους καταναλωτές κατέβαλαν αυξημένα ποσά στους λογαριασμούς από τον Δεκέμβριο του 2021 έως και τον Μάιο.

Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, το εισοδηματικό όριο των 45.000 ευρώ αφορά το καθαρό ετήσιο, οικογενειακό εισόδημα ή περίπου τα 65.000 ευρώ μεικτά για κάθε νοικοκυριό.

Σε περίπτωση που ένας φορολογούμενος έχει οικογενειακό εισόδημα 60.000 ευρώ και μετά την επιβολή του φόρου εισοδήματος ο «καθαρός» ετήσιος μισθός μειωθεί στα 44.000 ευρώ, τότε θα δικαιούται τη λήψη της επιδότησης.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη λήψη της οικονομικής ενίσχυσης είναι ο δικαιούχος να έχει υποβάλει φορολογική δήλωση εισοδήματος έτους 2020 έως την 1η Μαΐου 2022 και εάν υποχρεούται να υποβάλει για πρώτη φορά δήλωση φόρου εισοδήματος για το φορολογικό έτος 2021, να έχει υποβάλει φορολογική δήλωση έτους 2021 πριν από την υποβολή της αίτησης για τη λήψη της οικονομικής ενίσχυσης.

Οι φοιτητές που είναι εξαρτώμενα μέλη, αλλά σπουδάζουν σε διαφορετική πόλη, προκειμένου να εισπράξουν αναδρομικά την επιστροφή (από 18 έως 600 ευρώ) για τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος που πλήρωσαν στο φοιτητικό τους σπίτι θα πρέπει να υποβάλουν φορολογική δήλωση προτού κάνουν την αίτησή τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, συμπληρώνοντας με ιδιαίτερη προσοχή τον αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της φοιτητικής τους κατοικίας στον πίνακα 6 του Ε1.

Η οικονομική ενίσχυση χορηγείται σε δικαιούχους οι οποίοι επιβαρύνθηκαν με συνολική αύξηση των λογαριασμών ρεύματος που έχουν εκδοθεί το τελευταίο εξάμηνο, σύμφωνα με τον υπολογισμό, με ποσό άνω των 30 ευρώ και δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 600 ευρώ ανά δικαιούχο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα