Έως 31 Μαΐου οι ενστάσεις για τους δασικούς χάρτες

Από το ΥΠΕΝ ξεκαθαρίζουν ότι δεν θα δοθεί παράταση, παρά το πλήθος των αιτημάτων από βουλευτές και φορείς

Από τον Βασ. Παπακωνσταντόπουλο

Εκπνέει στις 31 Μαΐου η προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου των δασικών χαρτών και το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση, παρά τα σχετικά αιτήματα από περιφέρειες, φορείς και βουλευτές. Προς διευκόλυνση, απλά, όσων δεν έχουν υποβάλει ακόμα αντιρρήσεις, περιορίζει στο ελάχιστο τα δικαιολογητικά που πρέπει να συνοδεύουν την αίτηση, μεταθέτοντας την υποβολή τους για αργότερα.

Συγκεκριμένα, οι αντιρρήσεις θα πρέπει να υποβληθούν έως τις 31 Μαΐου ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Κτηματολογίου, συνοδευόμενες από την οριοθέτηση του πολυγώνου που αφορά το αίτημα, την επίκληση της ύπαρξης έννομου συμφέροντος και τη δέσμευση για την καταβολή του ειδικού τέλους.

Δίνεται περιθώριο έως τις 10 Ιουνίου για να αποσταλεί στο οικείο Σημείο Υποστήριξης της Ανάρτησης Δασικού Χάρτη (ΣΥΑΔΧ) από τους ενδιαφερομένους ο φάκελος στον οποίο περιλαμβάνονται κατ’ ελάχιστο το αντίγραφο της φόρμας των υποβληθεισών αντιρρήσεων, εκτυπωμένο και υπογεγραμμένο (εκδίδεται από την ηλεκτρονική εφαρμογή), τα στοιχεία που αποδεικνύουν την καταβολή του ειδικού τέλους ή το αποδεικτικό υποβολής αντίρρησης που εκδίδεται από την ηλεκτρονική εφαρμογή και το έννομο συμφέρον.

Στον φάκελο αποστολής αναγράφονται υποχρεωτικά το όνομα του ενδιαφερομένου και ο αριθμός πρωτοκόλλου των αντιρρήσεων που υποβλήθηκαν. Τα παραπάνω στοιχεία εξασφαλίζουν το παραδεκτό του αιτήματος. Συμπληρωματικά αποδεικτικά στοιχεία (όπως έκθεση φωτοερμηνείας, τοπογραφικό διάγραμμα κ.λπ.), που επικαλείται ο ενδιαφερόμενος, μπορούν είτε να συμπεριλαμβάνονται στην ανωτέρω αλληλογραφία είτε να κατατίθενται στην Επιτροπή Εξέτασης Αντιρρήσεων (ΕΠΕΑ) κατά την εξέταση της αντίρρησης.

Στους ενδιαφερομένους που κρίνουν ότι δεν προλαβαίνουν να υποβάλουν αντίρρηση δίνεται η δυνατότητα μέχρι τις 31 Μαΐου να καταθέσουν ηλεκτρονικά αίτημα διόρθωσης πρόδηλου σφάλματος, το οποίο υποβάλλεται ατελώς και εξετάζεται από την οικεία Διεύθυνση Δασών.

Σε περίπτωση απόρριψης του πρόδηλου σφάλματος, η σχετική αίτηση θα διαβιβαστεί προς την αρμόδια Επιτροπή Εξέτασης Αντιρρήσεων και θα εξεταστεί ως υποβληθείσα αντίρρηση, παρέχοντας προθεσμία 30 ημερών για την καταβολή του ανάλογου παραβόλου, στις περιπτώσεις που αυτό προβλέπεται.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα