Έρχεται ο λογαριασμός για τις επιστρεπτέες προκαταβολές

Αρχίζει η ανάρτηση των εκκαθαριστικών. Έλεγχος από ΑΑΔΕ με διασταυρώσεις

Aντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έκδοση των εκκαθαριστικών για την επιστρεπτέα προκαταβολή, που τοποθετείται για τα μέσα του Ιουνίου, μετά τη δημοσίευση στο ΦΕΚ των απαραίτητων υπουργικών αποφάσεων. Η ΑΑΔΕ, μετά την έκδοσή τους, αναμένεται να προχωρήσει σε διασταυρώσεις για να εντοπιστούν οι επαγγελματίες που έλαβαν κρατικό δάνειο αλλά δεν τήρησαν τους όρους ή υπέβαλαν ψευδή στοιχεία, ενώ όσοι διαπιστώθηκε πως έλαβαν χωρίς να το δικαιούνται μεγαλύτερα ποσά θα κληθούν να τα επιστρέψουν άμεσα στο κράτος.

Για την τήρηση των προϋποθέσεων επιστροφής των ποσών, τα οποία είναι «κουρεμένα» έως 75%, λαμβάνεται υπόψη το ύψος των εσόδων από πωλήσεις αγαθών και παροχής υπηρεσιών όπως προκύπτει από τον κωδικό 500 της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (Ε3) φορολογικού έτους 2019 και 2020, αντίστοιχα, όπως έχουν υποβληθεί μέχρι τις 31/3/2022.

Μάλιστα, στις υπουργικές αποφάσεις περιγράφεται και ο τρόπος με τον οποίο θα υπολογίζεται το απαιτούμενο επίπεδο απασχόλησης στις διάφορες περιόδους που αναφέρονται στο πλαίσιο των επιστρεπτέων προκαταβολών, ωστόσο προς το παρόν έχουν γνωστοποιηθεί τα κριτήρια μόνο για τις επιστρεπτέες προκαταβολές 3 και 4, ενώ για τις υπόλοιπες θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις τις ερχόμενες ημέρες.

Συγκεκριμένα, για την επιστρεπτέα προκαταβολή 3 η επιχείρηση υποχρεούται να διατηρούσε από την 1η Αυγούστου 2020 έως την 31η Δεκεμβρίου 2020 τον αριθμό των εργαζομένων που απασχολούσε κατά την 1η Αυγούστου 2020, βάσει των στοιχείων του συστήματος «Εργάνη».

Για την επιστρεπτέα προκαταβολή 4 η επιχείρηση υποχρεούται να διατηρούσε από την 1η Σεπτεμβρίου 2020 έως την 31η Δεκεμβρίου 2020 το επίπεδο απασχόλησης που είχε κατά την 1η Σεπτεμβρίου 2020, βάσει των στοιχείων του συστήματος «Εργάνη».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα