Αντίστροφη μέτρηση για το νέο Fuel Pass: Θα ανοίξει από 1ης Ιουλίου

Στα μέσα της εβδομάδας αναμένονται οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τη νέα παρέμβαση στα καύσιμα, που θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιουλίου και θα έχει διάρκεια τρεις μήνες, δηλαδή έως τα τέλη Σεπτεμβρίου. Το μέτρο αναμένεται να είναι πιο ενισχυμένο σε σχέση με την προηγούμενη παρέμβαση, τόσο σε ό,τι αφορά τον αριθμό των δικαιούχων όσο και ως προς τα ποσά που αυτοί θα λάβουν.

Υπενθυμίζεται πως στον πρώτο κύκλο του Fuel Pass είχαν λάβει 2.300.000 πολίτες εκ του συνόλου 3.000.000 δικαιούχων, οι οποίοι εισέπραξαν το ποσό των 13,5 ευρώ τον μήνα, ενώ το 80% των ιδιοκτητών οχημάτων επέλεξε την καταβολή της επιδότησης απευθείας στον τραπεζικό λογαριασμό του και όχι μέσω της άυλης ψηφιακής κάρτας, παρά το γεγονός ότι με την τελευταία επιλογή θα λάμβανε 5 ευρώ παραπάνω για όλο το τρίμηνο.

Τι θα ισχύει

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, το νέο πακέτο μέτρων θα αφορά αποκλειστικά και μόνο τα καύσιμα. Συγκεκριμένα:

1. Θα έχει διάρκεια τρεις μήνες, θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 30 Σεπτεμβρίου.

2. Για το diesel κίνησης η επιδότηση θα συνεχίσει να δίνεται στην αντλία και πιθανότατα θα είναι υψηλότερη από αυτή που ισχύει σήμερα με τα 0,15 ευρώ το λίτρο.

3. Για τη βενζίνη θα συνεχιστεί το σύστημα του Fuel Pass. Το ποσό της επιδότησης θα είναι υψηλότερο σε σχέση με το προηγούμενο και εκτιμάται πάνω από τα 50-70 ευρώ για ολόκληρο το τρίμηνο, δηλαδή από 16,6 ευρώ έως 23 ευρώ τον μήνα.

4. Το μέτρο του Fuel Pass θα αφορά περισσότερους πολίτες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι για όσους έχουν οικογενειακό εισόδημα πάνω από τα 30.000 ευρώ που ισχύει σήμερα, και ενδέχεται να πλησιάσει το όριο που έχει τεθεί και στο Power Pass, δηλαδή τα 45.000 ευρώ (καθαρό μετά την αφαίρεση των φόρων).

Το νέο Fuel Pass αναμένεται να κλειδώσει σε νέα σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί σήμερα υπό τον πρωθυπουργό.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα