Επιστρεπτέες: Καταφτάνουν τα «ραβασάκια» από την ΑΑΔΕ

Άρχισε η ανάρτηση των εκκαθαριστικών για ενισχύσεις στη διάρκεια της πανδημίας. Οι δύο επιλογές για την εξόφλησή τους

Στη σταδιακή ανάρτηση των εκκαθαριστικών για τις επιστρεπτέες προκαταβολές, που χορηγήθηκαν ως ενίσχυση των επιχειρήσεων οι οποίες επηρεάστηκαν αρνητικά από την κρίση της πανδημίας του κορονοϊού, προχωρά από χθες η ΑΑΔΕ, μια διαδικασία που θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες.

Ειδικά, από το σύνολο των 605.530 ΑΦΜ προς βεβαίωση του επιστρεπτέου μέρους της επιστρεπτέας προκαταβολής, πραγματοποιήθηκε η βεβαίωση για 559.753, ενώ 2.406 ΑΦΜ απαλλάσσονται από την υποχρέωση επιστροφής του επιστρεπτέου ποσού ως πυρόπληκτοι.

Για τους υπόλοιπους 43.371 ΑΦΜ η βεβαίωση θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, κατόπιν επανελέγχου των στοιχείων τους.

Με σειρά τροποποιήσεων των αποφάσεων της επιστρεπτέας προκαταβολής:

Η ημερομηνία καταβολής της πρώτης δόσης εκπνέει στις 29 Ιουλίου 2022. Σημειώνεται πως, λόγω της καθυστερημένης ανάρτησης των εκκαθαριστικών, το υπουργείο Οικονομικών δεν αποκλείεται να ανακοινώσει άμεσα μια ολιγοήμερη παράταση στον χρόνο αποπληρωμής της πρώτης δόσης των κρατικών ενισχύσεων.

Οι υπόχρεοι έχουν τη δυνατότητα εφάπαξ καταβολής των επιστρεπτέων ποσών με έκπτωση 15% επί του επιστρεπτέου ποσού. Οι δόσεις για την αποπληρωμή του επιστρεπτέου ποσού της κρατικής ενίσχυσης έχουν αυξηθεί σε 96 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, οι οποίες είναι πλέον άτοκες.

Οι ειδοποιήσεις για την καταβολή του επιστρεπτέου ποσού θα αναρτηθούν σταδιακά, κατά τη βεβαίωση, στο πληροφοριακό σύστημα της ΑΑΔΕ, myAADE, στην επιλογή «Μητρώο & Επικοινωνία/e-Κοινοποιήσεις», ενώ θα σταλεί και σχετικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη δηλωθείσα από τον υπόχρεο ηλεκτρονική διεύθυνση. Οι επιχειρήσεις θα μπορούν να δουν τις οφειλές τους από το επιστρεπτέο μέρος της ενίσχυσης στην ψηφιακή πύλη myAADE, στην επιλογή «Ο Λογαριασμός μου».

Για τη διευκόλυνση των ενδιαφερομένων, στην πλατφόρμα myBusinessSupport της ΑΑΔΕ θα αναρτηθεί ενημέρωση σχετικά με τον τρόπο υπολογισμού του επιστρεφόμενου ποσού ανά επιστρεπτέα προκαταβολή. Υπενθυμίζεται ότι η πληρωμή των οφειλών είναι δυνατή και μέσω του συστήματος IRIS Online Payments, στο myAADE (myaade.gov.gr), με άμεση πίστωση.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα