Κατακραυγή για τη μεγάλη απάτη με το Power Pass

Απίστευτη κοροϊδία! «Ψίχουλα» η περιβόητη και πολλά υποσχόμενη επιδότηση ρεύματος που είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση

Η μια κοροϊδία της κυβέρνησης μετά την άλλη αποκαλύπτεται στα μάτια των πολιτών, που διαπιστώνουν ότι οι παροχές τις οποίες τάζει το οικονομικό επιτελείο είναι ένα τεράστιο ψέμα, κάτι που διογκώνει την κοινωνική οργή.

Τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η οικονομική ενίσχυση για το Power Pass. Οι καταναλωτές, που καταβάλλουν εδώ και σχεδόν 9 μήνες υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος, οι οποίοι αγγίζουν ακόμα και έναν μισθό, έλαβαν e-mail για να ενημερωθούν για τα ποσά που δικαιούνται, και εκεί φάνηκε η τεράστια απάτη.

Η ώρα της… κρίσης

Ενώ αρχικά τα στελέχη της κυβέρνησης διαφήμιζαν πως οι πολίτες θα πάρουν επίδομα 600 ευρώ, στη συνέχεια φρόντισαν να κατεβάσουν τον πήχη, γνωρίζοντας όμως ότι στο μυαλό του κόσμου μένουν οι αρχικές εξαγγελίες και όχι οι μετέπειτα διευκρινίσεις.

Ωστόσο, όταν ήρθε η ώρα της… κρίσης αποκαλύφθηκαν τα ψέματα για το Power Pass και οι πολίτες αντικρίζουν ενισχύσεις μερικών δεκάδων ευρώ, αφού άλλα τους είχαν τάξει και άλλα τελικά είναι τα ποσά της επιδότησης που διαπιστώνουν ότι τους αναλογούν για τις απώλειες από τους φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος από την αρχή του έτους, καθώς είναι φανερά μικρότερα από εκείνα που ανέμεναν.

Σημειώνεται ότι η κρατική επιδότηση κυμαίνεται από 18 έως 600 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, ξεκινά από σήμερα η καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης για το ρεύμα (Power Pass).

Συνολικά έχουν υποβληθεί 2.952.778 αιτήσεις, που αφορούν 2.530.597 φυσικά πρόσωπα. Oι πληρωμές αναμένεται να γίνουν σε δύο δόσεις: Από τα 2,5 εκατ. φυσικά πρόσωπα, αναρτώνται άμεσα ενημερωτικά εκκαθάρισης για τα περίπου 1,9 εκατ., τα οποία αναμένεται να πληρωθούν σήμερα, με το ποσό να ανέρχεται σε περίπου 230 εκατ. ευρώ. Για τα υπόλοιπα φυσικά πρόσωπα συνεχίζεται ο έλεγχος των στοιχείων, και όσα εξ αυτών είναι δικαιούχοι αναμένεται να πληρωθούν την ερχόμενη εβδομάδα, μετά την έκδοση των σχετικών ενημερωτικών εκκαθαριστικών.

Με βάση τις αιτήσεις που έχουν ήδη υποβληθεί στην πλατφόρμα Power Pass και χωρίς να απαιτείται υποβολή νέας αίτησης, το επόμενο διάστημα θα ληφθούν από τους παρόχους ενέργειας τα στοιχεία για τους λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί εντός Ιουνίου. Οι λογαριασμοί του Ιουνίου θα συσχετιστούν με τις δηλώσεις κύριας κατοικίας και φοιτητικής κατοικίας που έχουν ήδη δηλώσει οι δικαιούχοι για τον μήνα Μάιο στην πλατφόρμα.

Κατόπιν, θα επανυπολογιστεί το σύνολο της ενίσχυσης για την περίοδο από 1η Δεκεμβρίου έως 30 Ιουνίου, και το επιπλέον ποσό θα καταβληθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν ήδη δηλώσει οι δικαιούχοι έως τα τέλη Αυγούστου ή το αργότερο αρχές Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται ότι, σε περίπτωση που ένας δικαιούχος ξεπερνά τα 30 ευρώ επιβάρυνση για το σύνολο της περιόδου 1η Δεκεμβρίου 2021 έως 30 Ιουνίου 2022, θα λάβει τη συνολική ενίσχυση, δηλαδή θα γίνει επανυπολογισμός του ποσού για το σύνολο της περιόδου.

Αντίστοιχα, η συνολική ενίσχυση για την περίοδο 1η Δεκεμβρίου 2021 έως 30 Ιουνίου 2022, δεν μπορεί να ξεπερνά τα 600 ευρώ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα