Στο άρμα της Μytilineos με 36.000.000 ευρώ η Watt+Volt

Με την εξαγορά το μερίδιο της εταιρίας στην Ενέργεια αγγίζει το 10%, διαθέτοντας 550.000 πελάτες και 100 καταστήματα

Στην εξαγορά της εταιρίας WATT+VOLT προχώρησε η Mytilineos, ενισχύοντας τη θέση της στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Το συνολικό τίμημα για τη συναλλαγή ανέρχεται σε 36.000.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 20.000.000 ευρώ θα καταβληθούν σε μετρητά και τα υπόλοιπα 16.000.000 ευρώ σε μετοχές της Mytilineos. Οι εν λόγω μετοχές θα προέλθουν εκ των ιδίων μετοχών του ομίλου και θα διατεθούν με τιμή 17 ευρώ ανά μετοχή.

Η κίνηση αυτή της Mytilineos εντάσσεται στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού της για την ανάπτυξη της δραστηριοποίησής της στη λιανική αγορά προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Οπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η εταιρία, με την προσθήκη του χαρτοφυλακίου 200.000 πελατών της WATT+VOLT η δραστηριότητα της Mytilineos στη λιανική αγορά προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου (όπου μέσω της Protergia – Τομέας Ηλεκτρικής Ενέργειας & Φυσικού Αερίου κατέχει ήδη την πρώτη θέση μεταξύ των ιδιωτών παρόχων) ενισχύεται πολλαπλώς. Το ενιαίο μερίδιο αγοράς πλέον αγγίζει το 10%, διαθέτοντας 550.000 πελάτες και σχεδόν 100 καταστήματα, ενώ ταυτόχρονα ενισχύεται σημαντικά η παρουσία στην ηλεκτροκίνηση με 516 σημεία φόρτισης ανά την επικράτεια.

Η ενσωμάτωση της WATT+VOLT και η διεύρυνση της πελατειακής βάσης ενισχύουν περαιτέρω την καθετοποίηση του Τομέα Ηλεκτρικής Ενέργειας & Φυσικού Αερίου της Mytilineos και αποτελούν ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση δημιουργίας του παρόχου της νέας εποχής (Utility of the Future).

Σημαντικό ρόλο στη συμφωνία για τη συναλλαγή έπαιξε η άποψη της διοίκησης της Mytilineos για την ποιότητα και την αρτιότητα του στελεχιακού δυναμικού της WATT+VOLT. Το εν λόγω στελεχιακό δυναμικό, υπό τον CEO της WATT+VOLT Τάσο Παπαναγιώτου, θα ενταχθεί στο στελεχιακό δυναμικό της Διεύθυνσης Λιανικής Ηλεκτρικής Ενέργειας & Φυσικού Αερίου της Mytilineos.

Την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση της εξαγοράς εξέφρασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Mytilineos Ευάγγελος Μυτιληναίος, τονίζοντας ότι η WATT+VOLT αποτελεί ένα πολύ σημαντικό παίκτη στη λιανική αγορά ενέργειας και μία από τις υγιείς εταιρίες του κλάδου.

«Το αποτύπωμά μας»

«Με την ενσωμάτωσή της στον Τομέα Ηλεκτρικής Ενέργειας & Φυσικού Αερίου της Mytilineos ενισχύουμε και μεγεθύνουμε ακόμα περισσότερο το αποτύπωμά μας στην αγορά, όπου η εταιρία μας προσδοκά να δημιουργήσει το “Utility of the Future”, τον πλέον ολοκληρωμένο πάροχο ενέργειας της νέας εποχής. Είμαι πεπεισμένος ότι η συνένωση και το νέο στελεχιακό δυναμικό θα βοηθήσουν, ώστε να προσφέρουμε καλύτερες και ανταγωνιστικότερες υπηρεσίες και προϊόντα προς όφελος των καταναλωτών και πως η εξέλιξη αυτή θα δώσει νέα δυναμική και θα μας επιτρέψει να πορευτούμε με ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σε ένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον, το οποίο παρουσιάζει σημαντικές επιχειρηματικές προκλήσεις αλλά και ευκαιρίες» σημείωσε ο κ. Μυτιληναίος.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα