Εξαλλοι οι συνταξιούχοι με Μητσοτάκη – Χατζηδάκη

Οπως καταγγέλλει το Ενιαίο Δίκτυο, από τα στοιχεία του υπουργείου προκύπτει ότι το 30% δεν θα πάρει ούτε ευρώ από την πολυδιαφημισμένη αύξηση 7,75%

Την οργισμένη αντίδραση των συνταξιούχων προκάλεσαν οι χειρισμοί της κυβέρνησης σε σχέση με τις πολυδιαφημισμένες αυξήσεις στις συντάξεις, οι οποίες τελικά, μέσω διάφορων τρικ νομοθέτησης και παραπληροφόρησης, θα δοθούν σε πολύ λίγους και ποσοστό μικρότερο αυτού που ανακοινώθηκε. Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων σημειώνει: «Ο Κωστής Χατζηδάκης μπορεί να αυτοεξευτελίζεται όσο θέλει. Δεν μπορεί όμως να κοροϊδεύει τα 2.500.000 των συνταξιούχων. Δεν μπορεί να τους εμπαίζει. Και τελικά δεν μπορεί να τους πείσει ότι θα αυξηθούν οι συντάξεις τους. Αιτία είναι τα ίδια τα νούμερα που το υπουργείο Εργασίας δημοσιεύει και τα οποία τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα».

Σύμφωνα με το ΕΝΔΙΣΥ, το 30% των συνταξιούχων δεν θα δει την παραμικρή αύξηση στις συντάξεις του με το νέο έτος, από το 7,75% που θα προκληθεί εξαιτίας πληθωρισμού και ανάπτυξης, και αυτό προκύπτει από τα ίδια τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας, με αφορμή την ΚΥΑ που εκδόθηκε για τις αυξήσεις. «Από τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, που αφορούν τον μήνα Νοέμβριο και προκύπτουν από το Ενιαίο Σύστημα Πληρωμών και Συντάξεων “Ηλιος” και τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα στις 7 Δεκεμβρίου, προκύπτει ότι στην Ελλάδα υπάρχουν 2.472.823 συνταξιούχοι.

Αρα, με μια πολύ απλή αφαίρεση, που μάλλον στο υπουργείο Εργασίας αδυνατούν να μάθουν, προκύπτει ότι υπάρχουν 748.110 συνταξιούχοι οι οποίοι δεν θα λάβουν ούτε ένα ευρώ από την πολυθρύλητη αύξηση! Ολα τα παραμύθια, ακόμα και τα χριστουγεννιάτικα, κάποτε τελειώνουν» υπογραμμίζει το Ενιαίο Δίκτυο των Συνταξιούχων.

Σε ό,τι αφορά την απάτη που αποκαλύφθηκε μετά την έκδοση της εγκυκλίου για την αύξηση των συντάξεων, η οργάνωση τονίζει ότι ξεκαθαρίζει «το τοπίο ως προς το ανταποδοτικό σκέλος των συντάξεων που θα απονέμονται από την 1/1/23 και μετά και οι οποίες δεν θα λάβουν το 7,75%, όπως θα δοθεί στην εθνική σύνταξη! Αρα, χιλιάδες εργαζόμενοι που θα ήθελαν να φύγουν έως 31/12/2022, για να καρπωθούν το σύνολο της αύξησης, πρακτικά δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα να το κάνουν, με αποκλειστική ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης! Κύριε Κωστή Χατζηδάκη, κύριε Πάνο Τσακλόγλου, πολλά συγχαρητήρια! Με δική σας ευθύνη οι συνταξιούχοι του 2023 εγκλωβίστηκαν ξανά.

Σας πίστεψαν και τώρα θα διαπιστώσουν ότι το ανταποδοτικό σκέλος της σύνταξής τους δεν θα λάβει το 7,75% που θα πάρει η εθνική τους σύνταξη. Αυτό λέει η εγκύκλιος που φέρει την υπογραφή του υφυπουργού Εργασίας. Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων δεν θα πάψει να δηλώνει επίσημα ότι το υπουργείο Εργασίας θα έπρεπε να ντρέπεται γι’ αυτές τις αυξήσεις-κοροϊδία».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα