«Δεκάλογος της ντροπής» για τον Κωστή Χατζηδάκη

Οργισμένοι οι συνταξιούχοι καταγγέλλουν την υποκρισία του υπουργού, τα ψευδή στοιχεία και τα λάθη στις εκκαθαρίσεις των εκκρεμών συντάξεων

Την οργή των συνταξιούχων προκαλεί για άλλη μια φορά ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης και ειδικά η… ύποπτη διαρροή προσωπικών δεδομένων ασφαλισμένου που «τόλμησε» να καταγγείλει τα πεπραγμένα του. Για αυτόν τον λόγο, το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων προαναγγέλλει μηνύσεις, ζητώντας από τους εισαγγελείς «να ερευνήσουν σε βάθος την υπόθεση και να αποδώσουν ευθύνες εκεί που πρέπει».

Το ΕΝΔΙΣΥ εξέδωσε, μάλιστα, τον «Δεκάλογο της ντροπής» για τον υπουργό Εργασίας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

• Ντροπή είναι να δηλώνει ότι εκκαθάρισε τις εκκρεμείς συντάξεις, όταν γνωρίζουν και οι πέτρες στον ΕΦΚΑ ότι πάνω από το 30% εξ αυτών φέρουν κραυγαλέα λάθη, άρα πρέπει να ελεγχθούν εκ νέου.

• Ντροπή είναι να δηλώνει ότι η αντιμετώπιση των λαθών θα γίνει άμεσα, όταν δεν μπορούν να συσταθούν ούτε αρμόδιες επιτροπές για τον έλεγχό τους.

• Ντροπή είναι να δηλώνει ότι τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο εκκαθάρισε το 50% των επικουρικών συντάξεων.

• Ντροπή είναι στις 11 Νοεμβρίου 2022 να πραγματοποιεί φιέστα ο κ. Χατζηδάκης, παρουσία και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφερόμενος στις εκκρεμείς αιτήσεις, θέλοντας να προβάλει ότι το λύθηκε το πρόβλημα, όμως λίγους μήνες μετά να τον διαψεύδει το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, αποδεικνύοντας ότι υπάρχουν ακόμα περισσότερες από 197.000 εκκρεμότητες σε κύριες και επικουρικές!

• Ντροπή είναι όταν σε αυτές τις εκκρεμότητες δεν υπολογίζονται οι 27.000 διεθνείς συντάξεις!

• Ντροπή είναι να χρειάζεται έγγραφη δήλωση του ίδιου του ασφαλισμένου για να γίνει αποδεκτός ο χρόνος ασφάλισης που εκτιμά ότι έχει διανύσει! Αλήθεια, σε ποιες χώρες της Ευρώπης ακολουθούνται ανάλογες “βέλτιστες πρακτικές” και τις αντέγραψε ο κ. Χατζηδάκης και το επιτελείο του;

• Ντροπή είναι να τοποθετούνται νέοι γενικοί διευθυντές στα τμήματα απονομών συντάξεων, με διαδικασίες που προκαλούν μόνο γέλιο. Η περίπτωση της διευθύντριας που, από τη θέση Νο 11 στη μοριοδότηση των προσόντων, βρέθηκε στη θέση Νο 1, μετά τη συνέντευξη που κλήθηκε να παραχωρήσει, είναι η πλέον ενδεικτική!

• Ντροπή είναι να υπάρχει τριμελής επιτροπή για την παραχώρηση συνέντευξης από τους υποψηφίους για τις θέσεις των διευθυντών και σε αυτή να προΐσταται ο ίδιος ο διοικητής του ΕΦΚΑ Παναγιώτης Δουφεξής! Ακόμα πιο ντροπή είναι η ίδια επιτροπή να καλείται να ελέγξει και τις ενστάσεις που υποβλήθηκαν εναντίον της!

• Ντροπή είναι να διαφημίζει ο κ. Χατζηδάκης την καταβολή του επιδόματος “προσωπικής διαφοράς”, όταν επί των ημερών του πάνω από 1.000.000 συνταξιούχοι έχασαν το σύνολο ή ένα μεγάλο μέρος των αυξήσεων που έπρεπε να λάβουν. Αυτό, εκτός από ντροπή, λέγεται και υποκρισία.

• Ντροπή είναι να έχει πραγματοποιήσει ρεκόρ ο ΕΦΚΑ στις απονομές συντάξεων το 2022 (ακόμα και με λάθη), με τους νυν εργαζομένους να υπερβάλλουν εαυτόν, και να προωθείται από τον ίδιο τον κ. Χατζηδάκη η τοποθέτηση διευθυντών από τον ιδιωτικό τομέα με παχυλούς μισθούς έως 8.000 ευρώ τον μήνα! Αυτό, εκτός από ντροπή, λέγεται και πρόκληση».

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα