Παρέμβαση Μυτιληναίου για ενεργοβόρες βιομηχανίες

Έναν μηχανισμό που θα θέτει ανώτατο όριο στις τιμές ενέργειας για τις ενεργοβόρες βιομηχανίες κάθε φορά που εκτοξεύονται, με κάλυψη του κόστους από τα κονδύλια της Ε.Ε. ή τα κράτη-μέλη, ζήτησε ο πρόεδρος της Eurometaux και CEO/Chairman της Μytilineos Energy & Metals Ευάγγελος Μυτιληναίος (κεντρική φωτό).

Σε συνέντευξή του στο Politico υπογράμμισε ότι οι Βρυξέλλες δεν έχουν καταφέρει να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να βοηθήσουν τη βιομηχανία μετάλλων της Ε.Ε. να αντιμετωπίσει την ενεργειακή κρίση.

Σύμφωνα με τον κ. Μυτιληναίο, το αλουμίνιο και ο ψευδάργυρος θα πρέπει να συμπεριληφθούν στον κατάλογο στρατηγικών πρώτων υλών της Επιτροπής που θα επωφεληθούν από ταχύτερη αδειοδότηση και πρόσθετη χρηματοδότηση. Εξέφρασε, δε, τη λύπη του για το γεγονός ότι η Επιτροπή δεν έχει κάνει ουσιαστικά τίποτα για να στηρίξει αυτές τις ενεργοβόρες βιομηχανίες τους τελευταίους 18 μήνες. Ως αποτέλεσμα, οι μισές από αυτές τις βιομηχανίες έχουν κλείσει και είναι θέμα χρόνου για πολλές άλλες εταιρίες.

Ο κ. Μυτιληναίος επέκρινε το Critical Raw Materials Act, καθώς δεν βάζει χρήματα στο τραπέζι για να βοηθήσει τις βιομηχανίες, σε αντίθεση με το Inflation Reduction Act των ΗΠΑ, που ετοίμασε ένα πακέτο «πράσινων» επιδοτήσεων και φορολογικών ελαφρύνσεων ύψους 369 δισεκατομμυρίων δολαρίων. «Η πρόταση της Επιτροπής μού δίνει την εντύπωση ότι αφήνει τον ιδιωτικό τομέα να κάνει τη δουλειά» σημείωσε χαρακτηριστικά.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα