Αλλαγές από αύριο στο «καλάθι του νοικοκυριού»

Αφαιρέθηκαν είδη χωρίς ιδιαίτερη ζήτηση, ενώ καθίσταται υποχρεωτική η προσθήκη, τουλάχιστον, ενός επώνυμου προϊόντος σε ορισμένες κατηγορίες

Διαφοροποιημένη θα είναι από αύριο η σύνθεση του «καλαθιού του νοικοκυριού». Εχουν αφαιρεθεί είδη που δεν είχαν την αναμενόμενη ζήτηση, όπως τα νωπά ψάρια, το κακάο σε σκόνη, η σοκολάτα και τα απολυμαντικά χεριών – αντισηπτικά, ενώ η κατηγορία παρθένο ελαιόλαδο αντικαταστάθηκε με το ελαιόλαδο. Παράλληλα, καθίσταται υποχρεωτική η προσθήκη, τουλάχιστον, ενός επώνυμου προϊόντος σε ορισμένες κατηγορίες βασικών ειδών διατροφής.

  • Από τον Βασίλη Παπακωνσταντόπουλο

Ειδικότερα, οι επιχειρήσεις που μετέχουν στο «καλάθι του νοικοκυριού» υποχρεούνται να εντάσσουν τουλάχιστον ένα προϊόν επώνυμης ετικέτας στις εξής κατηγορίες προϊόντων: Ρύζι, μακαρόνια Νο 6, αλεύρι για όλες τις χρήσεις, φακές, φασόλια, ρεβίθια, γάλα φρέσκο πλήρες, γάλα φρέσκο με χαμηλά λιπαρά, γάλα εβαπορέ, γιαούρτι από γάλα αγελάδος χωρίς γεύσεις, γιαούρτι από γάλα αγελάδος χωρίς γεύσεις με χαμηλά λιπαρά, χυμός τομάτας διατηρημένος, κατεψυγμένα λαχανικά (τουλάχιστον δύο από αρακά, μπάμιες και φασολάκια).

Αύριο κάνει πρεμιέρα και το «καλάθι των μαθητών», περιλαμβάνοντας τα εξής σχολικά ειδή: Σχολικές τσάντες, κασετίνες, τετράδια (και ετικέτες τετραδίων και καλύμματα), μολύβια ξύλινα ή μηχανικά, χρωματιστοί μαρκαδόροι, στιλό, γόμες, ξύστρες, διαβήτες, χάρακες και φωτοτυπικό χαρτί.

Με βάση την υπουργική απόφαση που υπέγραψε ο Κώστας Σκρέκας, τόσο για το «καλάθι των μαθητών» κατά το διάστημα 30 Αυγούστου – 3 Οκτωβρίου όσο και για το «καλάθι του νοικοκυριού» από τις 30 Αυγούστου και μετά, προβλέπεται να δημιουργηθεί ένα τουλάχιστον ξεχωριστό σημείο πώλησης σε περίοπτη θέση του καταστήματος, στο οποίο τοποθετούνται και διατίθενται στο καταναλωτικό κοινό συγκεντρωμένα τα προϊόντα.

Στο ξεχωριστό σημείο πώλησης θα διατίθεται το σύνολο των προϊόντων του «καλαθιού των μαθητών» και από το «καλάθι του νοικοκυριού» προϊόντα των εξής κατηγοριών: Ρύζι, ψωμί για τοστ, μακαρόνια Νο 6, αλεύρι για όλες τις χρήσεις, όσπρια (φακές ή φασόλια ή ρεβίθια), γάλα εβαπορέ, χυμός τομάτας διατηρημένος, αβγά (κλωβοστοιχίας και αχυρώνα), ελαιόλαδο, ηλιέλαιο, λευκή ζάχαρη, ελληνικός καφές, στιγμιαίος καφές, απορρυπαντικά πλυντηρίου ρούχων, απορρυπαντικά για σφουγγάρισμα και καθαρισμό επιφανειών – χλωρίνες, τροφές για σκύλους και τροφές για γάτες.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα