Εως 9% ακριβότερη φέτος η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης

Η τιμή του τοποθετείται στα 1,50-1,55 ευρώ το λίτρο από 1,41 πέρυσι

Λιγότερες από 20 μέρες απομένουν μέχρι την ημερομηνία που θα αρχίσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, με τους πρατηριούχους να τοποθετούν την τιμή του κοντά στα 1,50-1,55 ευρώ το λίτρο. Η διανομή αρχίζει κανονικά στις 15 Οκτωβρίου, ωστόσο φέτος αυτή η μέρα πέφτει Κυριακή, με αποτέλεσμα το πιθανότερο σενάριο να αναφέρει πως η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης φέτος θα αρχίσει την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η τιμή εκκίνησης το 2022 ήταν 1,41 ευρώ και προέκυψε έπειτα από την κρατική οριζόντια επιδότηση ύψους 0,2 ευρώ ανά λίτρο συν ΦΠΑ και την πρόσθετη επιδότηση 7,5 σεντ ανά λίτρο από τα διυλιστήρια. Αξίζει να σημειωθεί πως φέτος η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να επαναλάβει το μέτρο της επιδότησης απευθείας στην αντλία, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές οι προθέσεις των διυλιστηρίων, με συνέπεια τα νοικοκυριά να καλούνται να πληρώσουν έως 9% ακριβότερα.

Έτσι, για μια δεξαμενή πετρελαίου που χωρά 1.000 λίτρα πέρυσι θα έπρεπε να καταβληθεί το ποσό των 1.410 ευρώ και φέτος σχεδόν 1.550 ευρώ, δηλαδή 140 ευρώ περισσότερα. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργείου Οικονομικών, το φετινό επίδομα θέρμανσης θα διατηρηθεί στα περυσινά επίπεδα και θα υπολογίζεται με βάση 350 ευρώ πολλαπλασιαζόμενο με βαθμο-ημέρες που διαθέτει κάθε γεωγραφική περιοχή της χώρας, με διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια για τις οικογένειες με παιδιά.

Συγκεκριμένα, το εισοδηματικό όριο παραμένει το ίδιο για τον άγαμο στα 16.000 ευρώ και τον έγγαμο στα 24.000 ευρώ. Ωστόσο, το όριο αυξάνεται για τις οικογένειες με παιδιά από 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο, σε 5.000 ευρώ για κάθε τέκνο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα