«Εξοικονομώ»: Αυξάνεται ο προϋπολογισμός, εντάσσονται όλες οι αιτήσεις

Αυξάνεται κατά 120.000.000 ευρώ ο προϋπολογισμός του «Εξοικονομώ 2023» προκειμένου να καλύψει το σύνολο των αιτήσεων.

Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στο πρόγραμμα εντάσσονται ως καταρχήν επιλέξιμες και οι 31.549 αιτήσεις, οι οποίες κατατέθηκαν έως και τη 15η Νοεμβρίου του 2023. Λόγω αυτού του υψηλού ενδιαφέροντος αποφασίστηκε ο αρχικός προϋπολογισμός του προγράμματος να ανέβει από τα 300.000.000 ευρώ στα 422.105.074 ευρώ.

Το «Εξοικονομώ 2023» παρέχει επιδοτήσεις από 40%-75% για την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών, με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης. Στόχος είναι η εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας πάνω από 30% για κάθε κατοικία και η άνοδος τριών ενεργειακών κλάσεων μετά τις παρεμβάσεις του προγράμματος. Οι δικαιούχοι χωρίζονται σε πέντε εισοδηματικές κατηγορίες και το ποσοστό της επιδότησης είναι κλιμακωτό, ανάλογα με την εισοδηματική κατηγορία στην οποία κατατάσσεται καθένας.

Οπως σημείωσε ο Θόδωρος Σκυλακάκης, ο προϋπολογισμός του «Εξοικονομώ 2023» αυξάνεται κατά περίπου 40%, καθώς καταγράφηκε εξαιρετικά υψηλό ενδιαφέρον από πλευράς των νοικοκυριών για συμμετοχή στο πρόγραμμα. «Αξιοποιώντας διαθέσιμους πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας καλύπτουμε το σύνολο των αιτήσεων που υποβλήθηκαν. Παράλληλα, δρομολογούμε αντίστοιχες πρωτοβουλίες -που αποσκοπούν στη μείωση του ενεργειακού κόστους- και για τις επιχειρήσεις, μέσω προγράμματος εξοικονόμησης ενέργειας που πρόκειται να ανοίξει για υποβολή αιτήσεων το προσεχές χρονικό διάστημα» πρόσθεσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Από την πλευρά της, η υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου (κεντρική φωτό) τόνισε ότι μέσα από το πρόγραμμα στηρίζεται η ελληνική οικογένεια στην κοινή προσπάθεια για τη μείωση του ενεργειακού κόστους που επιτυγχάνεται μέσω της ενεργειακής αναβάθμισης και της εξοικονόμησης ενέργειας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα