PRODEA: Κυρίαρχη στην MHV, με έλεγχο του 80%

Πήρε 55% από Yoda PLC αντί 254.000.000 ευρώ

Σε 600.000.000 ευρώ, περιλαμβάνοντας 1.800 κλίνες, διαμορφώθηκε το μέγεθος του χαρτοφυλακίου της PRODEA Investments στον ξενοδοχειακό κλάδο, μετά την απόκτηση επιπρόσθετου ποσοστού 55% στη Mediterranean Hospitality Venture PLC (MHV) από τον κυπριακό όμιλο εταιριών Yoda PLC, ανεβάζοντας πλέον το συνολικό ποσοστό συμμετοχής της στη MHV στο 80%. Το συνολικό τίμημα ανήλθε στα 254.000.000 ευρώ.

Εκμεταλλευόμενη την εμπειρία και εξειδίκευση της MHV στον ξενοδοχειακό κλάδο και τις συνέργειες που θα προκύψουν στις υφιστάμενες και μελλοντικές ξενοδοχειακές μονάδες της, η Prodea φιλοδοξεί να καταστήσει την MHV την κορυφαία εταιρία φιλοξενίας υψηλών προδιαγραφών στη νότια Ευρώπη. Οι μετοχές της MHV είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αξιών της Κύπρου, στην κατηγορία Emerging Companies Market.

«Οι κλάδοι της φιλοξενίας και του τουρισμού συμβάλλουν σημαντικά στο ΑΕΠ των χωρών της νότιας Ευρώπης. Η Prodea επενδύει στον τομέα αυτό εδώ και χρόνια και -άμεσα ή έμμεσα- έχει αποκτήσει μια σειρά από ακίνητα-ορόσημο και μεγάλη εμπειρία. Ηρθε η ώρα η παρουσία και η εμπειρία μας στον κλάδο να αναβαθμιστούν σε ένα νέο επίπεδο» δήλωσε σχετικά ο εκτελεστικός πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Prodea και πρόεδρος της επενδυτικής επιτροπής Χριστόφορος Παπαχριστοφόρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο διακεκριμένο χαρτοφυλάκιο ξενοδοχείων της, η MHV διαθέτει το «Parklane», «a Luxury Collection Resort & Spa», «Limassol», το «Nammos Limassol», το «LPM Restaurant & Bar», το «Park Tower Residences» και το «The Landmark Nicosia» στην Κύπρο. Επιπλέον, το χαρτοφυλάκιο επεκτείνεται στην Ελλάδα, με το «Nikki Beach Resort», το «Porto Heli» και το «Porto Paros».

Στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας για διεύρυνση και διαφοροποίηση της μετοχικής βάσης της εταιρίας, η Prodea ανακοίνωσε, επίσης, ότι την 24η Ιανουαρίου 2024 η Yoda PLC, επιφανής κυπριακός όμιλος εταιριών, απέκτησε ποσοστό 5,22% στην Prodea. Πρόκειται για μια στρατηγική επένδυση η οποία επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη που έμπειροι διεθνείς επενδυτές, όπως η Yoda, δείχνουν στις προοπτικές ανάπτυξης της Prodea και στην ομάδα της, η οποία συνδυάζει την εξαιρετική γνώση της τοπικής αγοράς με τη διεθνή τεχνογνωσία.

«Η επένδυση της Yoda PLC στην Prodea αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στο όραμα, στη στρατηγική και στις ικανότητες όλων των μελών της ομάδας μας» σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Prodea Αρις Καρυτινός.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Yoda Alon Bar δήλωσε: «Σε συνεργασία με την Prodea και την Invel είμαστε υπερήφανοι που αναδείξαμε την MHV τα τελευταία τρία χρόνια ως μία από τις κορυφαίες πλατφόρμες φιλοξενίας στη Μεσόγειο, και είμαστε βέβαιοι ότι η Prodea διαθέτει τα κατάλληλα εχέγγυα για να συνεχίσει περαιτέρω αυτή την αναπτυξιακή πορεία. Ο τομέας των ακινήτων παραμένει ακρογωνιαίος λίθος του ομίλου Yoda και παραμένουμε επικεντρωμένοι στην αξιοποίηση ευκαιριών ανάπτυξης σε αυτόν τον στρατηγικής σημασίας κλάδο. Αποφασίσαμε να επενδύσουμε στην Prodea, καθώς είναι η μεγαλύτερη και πιο διαφοροποιημένη από πλευράς επενδυτικού προϊόντος εταιρία επενδύσεων σε ακίνητη
περιουσία στην Ελλάδα, άριστα τοποθετημένη σε διαφορετικούς κλάδους ακινήτων, και πιστεύουμε στην ικανότητα και τη δέσμευσή της να δημιουργήσει περαιτέρω αξία στο χαρτοφυλάκιό της».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα