Ανοίγει η πλατφόρμα για την εργασία των συνταξιούχων

Σήμερα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την εργασία των συνταξιούχων, με στόχο να μπορούν να παίρνουν όλη τους τη σύνταξη, όπως ανέφερε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου (κεντρική φωτό).

«Δηλαδή οι άνθρωποι θα μπορούν να λαμβάνουν όλη τους τη σύνταξη, που την έχουν δουλέψει, να παίρνουν τα δεδουλευμένα τους και έτσι να μπορούν να σώσουν, με το «καλημέρα», από 140 μέχρι 300 ευρώ τον μήνα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι μια αίτηση ηλεκτρονικά ή να πάνε στον ΕΦΚΑ της περιοχής τους, έτσι ώστε να μπορέσουν, χωρίς να αλλάξουν τίποτε, να λαμβάνουν από 140 έως 300 ευρώ κάθε μήνα. Δηλαδή 3.500 ευρώ το έτος.

Σήμερα υπολογίζουμε ότι 100.000 συνταξιούχοι δουλεύουν και από αυτούς οι 36.000 το δηλώνουν» υπογράμμισε η κυρία Μιχαηλίδου. Σχετικά με την αύξηση του κατώτατου μισθού, η υπουργός Εργασίας τόνισε ότι οι φορείς δεν έχουν καταθέσει ακόμα τις απόψεις τους, δεδομένο είναι όμως ότι ο κατώτατος μισθός θα αρχίζει από 8. Σημείωσε ότι η αύξηση θα ωφελήσει και όσους είναι δικαιούχοι των περίπου 19 επιδομάτων που συνδέονται με αυτόν, όπως η ειδική παροχή μητρότητας, το επίδομα γονικής άδειας, τα ειδικά βοηθήματα ανέργων, το επίδομα εργασίας, καθώς και τα προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα της ΔΥΠΑ.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα