Όνειρο θερινής νυκτός το δώρο Πάσχα

Το ξέκοψε ο Μητσοτάκης, λέγοντας ότι, αν δοθεί κάτι στους ευάλωτους, αυτό θα γίνει στο τέλος του έτους

Τέλος στα σενάρια που άρχισε προ μηνός ο ίδιος ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, για τη διανομή επιδόματος Πάσχα στους ευάλωτους, έβαλε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη. Πληροφορίες αναφέρουν πως εκείνη η αναφορά του κ. Χατζηδάκη είχε προκαλέσει δυσφορία στο οικονομικό επιτελείο, καθώς, όπως έλεγαν στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, δεν υπήρχαν διαθέσιμα κονδύλια για ένα τέτοιο μέτρο στήριξης. Μάλιστα, η ηγεσία του οικονομικού επιτελείου κατέθεσε και αίτημα στο ΓΛΚ για να διαπιστώσει και επίσημα αν όντως βγαίνουν ή όχι τα «κουκιά» για τη στήριξη των ευάλωτων το Πάσχα. Η απάντηση ήταν κατηγορηματικά αρνητική.

Τότε, όπως έλεγαν οι κακές γλώσσες, το «παράθυρο» που είχε ανοίξει ο Κωστής Χατζηδάκης είχε συμπέσει με την κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα και η κυβέρνηση ήθελε να δείξει πως, αν υπάρξει δημοσιονομικός χώρος, θα δοθεί στους ευάλωτους (που τάσσονταν δίπλα στους αγρότες) και αν επέμεναν τα μπλόκα, θα έβρισκαν απέναντί τους τους ευάλωτους πολίτες, που ξεπερνούν κατά πολύ τους 1.000.000 δικαιούχους. «Αν δοθεί κάτι για τους ευάλωτους, θα δοθεί στο τέλος του έτους» ανέφερε ο πρωθυπουργός, και αυτό γιατί τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΣΤΑΤ. την περασμένη εβδομάδα έδειξαν πως η ανάπτυξη του 2023 πάτησε «φρένο» και αντί για 2,4%, βρέθηκε στο 2%. «Χάθηκαν» δηλαδή περί τα 800.000.000 ευρώ.

Με άλλα λόγια, ακόμα και αν τα φετινά φορολογικά έσοδα ξεπερνούν τους μηνιαίους στόχους, οι φορολογούμενοι δεν πρόκειται να δουν ούτε… σεντς στην τσέπη τους ως στήριξη του κράτους, παρά το γεγονός ότι η ακρίβεια εκτοξεύεται κάθε εβδομάδα στα ράφια των σούπερ μάρκετ, ενώ στο εξής αρχίζουν και οι βαριές φορολογικές υποχρεώσεις, δηλαδή η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ και του φόρου εισοδήματος, μαζί με τις δόσεις για δάνεια ή ρυθμίσεις χρεών. Η… απάντηση της κυβέρνησης σε όλα τα παραπάνω είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού πάνω από τα 800 ευρώ, μεικτά, που θα τεθεί σε εφαρμογή από την Πρωταπριλιά.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα