POS: Ανοίγει η πλατφόρμα για ραντεβού διασύνδεσης

Θα πρέπει να δηλωθεί από σήμερα έως τέλος του μήνα για να υπάρχει δικαίωμα παράτασης έως 30 Απριλίου, διαφορετικά οι υπόχρεοι επαγγελματίες κινδυνεύουν με βαριά πρόστιμα

Το πιο κρίσιμο 15νθήμερο χαρακτηρίζουν από το οικονομικό επιτελείο αυτό που αρχίζει από σήμερα για τους επαγγελματίες, καθώς ανοίγει η πλατφόρμα στην οποία θα πρέπει να δηλώσουν το ραντεβού που έχουν κλείσει με τεχνικό, προκειμένου να ολοκληρώσουν τη διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές, χωρίς την επιβολή προστίμων.

Συγκεκριμένα, όσοι επαγγελματίες δεν κατάφεραν να κλείσουν ραντεβού με τεχνικό εντός Μαρτίου θα κληθούν να δηλώσουν ότι το ραντεβού αυτό κλείστηκε για τον Απρίλιο. Εφόσον δηλώσουν το ραντεβού στην ειδική πλατφόρμα, μόνο τότε θα δικαιούνται την παράταση που έχει ανακοινωθεί έως τις 30 Απριλίου. Αν δεν το πράξουν, κινδυνεύουν με βαριά πρόστιμα από την Πρωταπριλιά, τα οποία αρχίζουν από τα 10.000 ευρώ και φτάνουν έως και τα 20.000 ευρώ.

Το ίδιο χρονικό «παράθυρο» κερδίζουν και οι επιχειρήσεις οι οποίες θα δηλώσουν στο Μητρώο POS της ΑΑΔΕ πως πρόκειται να αντικαταστήσουν την παλιά τους ταμειακή με σύστημα All in one. Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση, σε μια ακατανόητη κίνηση που μόνο ως μοχλός πίεσης μπορεί να εκληφθεί, ενέταξε τη διασύνδεση στις προαπαιτούμενες δράσεις για την έγκριση και την εκταμίευση κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ώστε να έχει το ακλόνητο επιχείρημα προς τους φορείς της αγοράς οι οποίοι ζητούσαν την παράταση του μέτρου.

Παράλληλα, έχει δοθεί παράταση έως τις 19 Μαρτίου και για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα «Ψηφιακές συναλλαγές», μέσω του οποίου καλύπτεται μέρος του κόστους αγοράς και διασύνδεσης POS. Η λήψη επιταγής (voucher) χρηματοδότησης καλύπτει και όσους έχουν ήδη αγοράσει POS ή έχουν ήδη κάνει τη δαπάνη διασύνδεσης, με το κουπόνι να λειτουργεί ως πιστωτικό μελλοντικών χρεώσεων από τον πάροχο ή σε ορισμένες περιπτώσεις (ανάλογα με τον πάροχο) να οδηγεί σε ισόποση επιστροφή χρημάτων που έχουν ήδη καταβληθεί.

Κάθε επιχείρηση, εφόσον πληροί τα κριτήρια επιλεξιμότητας, μπορεί να λάβει επιχορήγηση για πάνω από μία κατηγορίες. Οι κατηγορίες είναι οι εξής:

• Κατηγορία 1: Προμήθεια νέου ή αντικατάσταση υφιστάμενου EFT/POS.

• Κατηγορία 3: Λήψη υπηρεσιών παρόχου ηλεκτρονικής τιμολόγησης και λογισμικών τιμολόγησης.

• Κατηγορία 4: Αναβάθμιση ΦΤΜ & ΑΔΗΜΕ για διασύνδεση με EFT/POS.

• Κατηγορία 5: Αντικατάσταση ΕΑΦΔΣΣ, εκτός των επιχειρήσεων εστίασης.

• Κατηγορία 6: Αντικατάσταση ΦΗΜ (ΦΤΜ ή ΑΔΗΜΕ ή ΕΑΦΔΣΣ) επιχειρήσεων εστίασης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα