Οι 10 καλύτερες περιοχές για να ζεις

Ποιες είναι οι υψηλότερα αξιολογημένες γειτονιές για να μείνει κάποιος, σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα του Spitogatos

Η Κάτω Γλυφάδα στα νότια προάστια της Αθήνας, η Νέα Παραλία στη Θεσσαλονίκη και το κέντρο της Κομοτηνής στην υπόλοιπη Ελλάδα αναδεικνύονται ως οι υψηλότερα αξιολογημένες περιοχές, σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα του Spitogatos Insights. Ειδικότερα, οι συνοικίες της Αθήνας που αξιολογήθηκαν πιο υψηλά σε σχέση με όλα τα κριτήρια της έρευνας είναι οι ακόλουθες: η Κάτω Γλυφάδα, το κέντρο της Νέας Σμύρνης, το Καλαμάκι, η Ανω Ηλιούπολη, το Κολωνάκι, η περιοχή Χίλτον, το κέντρο της Αργυρούπολης, το κέντρο του Παγκρατίου, η Ανω Γλυφάδα και το κέντρο των Βριλησσίων.

Αντίστοιχα, οι περιοχές της Θεσσαλονίκης με τις υψηλότερες αξιολογήσεις είναι η Νέα Παραλία, η περιοχή ΔΕΘ – Πανεπιστήμια, η περιοχή Περαία, η Ανω και Κάτω Τούμπα, η περιοχή Μαρτίου, το ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης και η περιοχή Μπότσαρη, η Αγία Τριάδα και η περιοχή Ιπποκράτειο. Στην υπόλοιπη Ελλάδα οι 10 κορυφαίες περιοχές είναι το κέντρο της Κομοτηνής, η Πόλη της Ρόδου, το κέντρο των Ιωαννίνων, το κέντρο της Αλεξανδρούπολης, το κέντρο των Τρικάλων, της Λάρισας, των Χανίων, της Καλαμάτας, των Σερρών και το κέντρο της Βέροιας. Σημαντικό κριτήριο για την επιλογή περιοχής για αγορά ή ενοικίαση κατοικίας αποτελεί η αίσθηση ασφάλειας. Σύμφωνα με τις αξιολογήσεις χρηστών, οι περιοχές της Αθήνας που προσφέρουν τη μεγαλύτερη αίσθηση ασφάλειας είναι το κέντρο του Παγκρατίου, το Κολωνάκι, το κέντρο της Νέας Σμύρνης, το Καλαμάκι και η Ανω και η Κάτω Γλυφάδα. Αντίστοιχα, στη Θεσσαλονίκη είναι οι εξής: Μαρτίου, Ιπποκράτειο, Αγία Τριάδα, Περαία και η περιοχή Μπότσαρη.

Ακόμα δύο σημαντικά κριτήρια για την επιλογή του τόπου κατοικίας αποτελούν η πρόσβαση σε μέσα μαζικής μεταφοράς και η διαθεσιμότητα θέσεων στάθμευσης. Σε ό,τι αφορά τη σύνδεση με τα ΜΜΜ, οι περιοχές που θεωρούνται πως προσφέρουν την καλύτερη εξυπηρέτηση στην Αθήνα είναι το κέντρο, η περιοχή Πανόρμου, το κέντρο της Καλλιθέας, η πλατεία Αττικής, η περιοχή του Χίλτον, η Φωκίωνος Νέγρη, ο Αγιος Ελευθέριος και το κέντρο της Αργυρούπολης. Αντίστοιχα, στη Θεσσαλονίκη οι περιοχές Νέα Παραλία, Αγία Τριάδα και Μαρτίου θεωρούνται αυτές με την καλύτερη πρόσβαση σε ΜΜΜ. Η διαθεσιμότητα θέσεων πάρκινγκ αποτελεί μία πρόκληση για τους κατοίκους κυρίως των πυκνοκατοικημένων περιοχών. Οι περιοχές της Αττικής που έλαβαν τις υψηλότερες αξιολογήσεις με βάση αυτό το κριτήριο είναι το Πόρτο Ράφτη, η Ανω Ηλιούπολη, η Ανω και η Κάτω Γλυφάδα και το κέντρο των Βριλησσίων, στα βόρεια προάστια.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα