Eρχονται σαρωτικοί έλεγχοι και πρόστιμα για τη διασύνδεση POS – ταμειακών

Οι επιχειρήσεις που ολοκλήρωσαν τη διαδικασία ξεπέρασαν τις 145.000

Μπαράζ ελέγχων από σήμερα το πρωί αρχίζουν οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες, που πρέπει να έχουν ήδη διασυνδέσει τα POS με τις ταμειακές τους μηχανές. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών οι επιχειρήσεις που ολοκλήρωσαν τη διασύνδεση των ταμειακών τους μηχανών με τα POS ή έχουν προγραμματισμένο ραντεβού για να το κάνουν μέχρι την 30ή Απριλίου, οπότε και είναι η καταληκτική προθεσμία, ξεπερνούν τις 255.000.

Πρόκειται ουσιαστικά για το 90% των επιχειρήσεων που είναι υπόχρεες διασύνδεσης. Αναλυτικά, οι επιχειρήσεις που ολοκλήρωσαν τη διασύνδεση ξεπέρασαν τις 145.000, ενώ πάνω από 110.000 επιχειρήσεις έχουν έρθει σε επικοινωνία με τους τεχνικούς εγκατάστασης και έχουν προγραμματίσει το ραντεβού για τη διασύνδεση των συστημάτων τους στην ειδική εφαρμογή της ΑΑΔΕ.

Σημειώνεται πως το υπολειπόμενο περίπου 10% των επιχειρήσεων αφορά: 1) εποχικές επιχειρήσεις που έχουν περιθώριο να διασυνδεθούν μέχρι και την ημέρα της επανέναρξης λειτουργίας τους, 2) επιχειρήσεις που ούτε έχουν διασυνδεθεί μέχρι σήμερα, αλλά ούτε προχώρησαν στον προγραμματισμό ραντεβού για τη διασύνδεση της ταμειακής τους μηχανής με το POS εντός Απριλίου και οι οποίες είναι πλέον αντιμέτωπες με την επιβολή προστίμων.

Ηδη από αύριο η ΑΑΔΕ θα προχωρήσει σε επικοινωνίες, βάσει των διαθέσιμων στοιχείων, με τις εν λόγω επιχειρήσεις για να διαπιστωθεί αν η καθυστέρηση αυτή οφείλεται σε ανωτέρα βία ή σε αμέλεια, προκειμένου στη συνέχεια να ληφθούν και οι σχετικές αποφάσεις. Σημειώνεται πως τις τελευταίες ημέρες ο ρυθμός των διασυνδέσεων έχει ενταθεί, καθώς ολοκληρώνονται περί τις 5.000 διασυνδέσεις ημερησίως. Με τους ρυθμούς αυτούς και με τα ήδη προγραμματισμένα ραντεβού αναμένεται πως το έργο θα ολοκληρωθεί εντός του χρονοδιαγράμματος.

Υπενθυμίζεται ότι όσες υπόχρεες επιχειρήσεις δεν έχουν διασυνδέσει τα συστήματά τους ούτε έχουν προχωρήσει στον προγραμματισμό ραντεβού εντός Απριλίου είναι αντιμέτωπες με την επιβολή προστίμων, εφόσον δεν μπορούν να αιτιολογήσουν ότι δεν το έπραξαν για λόγους ανωτέρας βίας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα