Μήνυμα ελπίδας και ισχύος παρά το φάντασμα του κορονοϊού

Η «γραμμή» των αρχηγών απέναντι στην πανδημία. Α/ΓΕΕΘΑ: «Κανείς δεν μπορεί να μας αγγίξει χωρίς βαρύτατο κόστος»Η πανδημία κυριάρχησε στα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών για την 25η Μαρτίου, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να τονίζει ότι ο εχθρός, τώρα, είναι αυτή και να συμπληρώνει ότι απέναντί της θα παρελάσουν σήμερα η ισχύς και η ενότητά μας. 

Στην επέλαση του κορονοϊού αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας και τη συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα. Από την πλευρά της η Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι «ενωμένοι οι Ελληνες και οι Ελληνίδες ξεπερνάμε τις δυσκολίες».

Ο γ.γ. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας είπε ότι η ομοψυχία του ελληνικού λαού πρέπει να εκφραστεί απέναντι στις πολιτικές που βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία του, ενώ ο Γ. Βαρουφάκης διαβεβαίωσε ότι η σημερινή περιπέτεια θα περάσει και προειδοποίησε ότι η απειλή της υποταγής θα βρίσκεται πάντα προ των πυλών. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος αναφέρθηκε στη διπλή επέτειο, Επανάστασης και Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, και ζήτησε η Επανάσταση να είναι οδηγός μας για την αποτίναξη της τουρκικής απειλής.

Το πρωί της εθνικής επετείου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη και των υπόλοιπων πολιτικών αρχηγών. Τη στιγμή εκείνη μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα του Στρατού και του Ναυτικού πετούσαν πάνω από το Σύνταγμα. Μετά την κατάθεση η κυρία Σακελλαροπούλου ευχήθηκε χρόνια πολλά στους παρισταμένους και αποχώρησε, ενώ οι πολιτικοί αρχηγοί έστησαν ανά δυάδες «πηγαδάκια» ανταλλάσσοντας ευχές και απόψεις, χωρίς όμως να παραβιάζουν τις… αποστάσεις ασφαλείας.

«Πιο δυνατή»

Εντύπωση έκανε το μήνυμα του Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, ο οποίος τόνισε ότι κανείς δεν μπορεί να μας αγγίξει χωρίς βαρύτατο κόστος», ενώ στον ίδιο τόνο το μήνυμα πιλότου F-16 υπενθύμιζε ότι η η Ελλάδα είχε πολλές ένδοξες στιγμές αλλά αντιμετώπισε δυσκολίες και πάντα έβγαινε πιο δυνατή. Πολεμικά αεροσκάφη F-16 πέταξαν πάνω από Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Λήμνο, Λέσβο, Χίο και πολλές ακόμη πόλεις της χώρας.

Με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανέδειξε τη στενότερη αμυντική συνεργασία Ελλάδας – ΗΠΑ, ενώ ο Βλαντιμίρ Πούτιν υπενθύμισε τις μακραίωνες παραδόσεις πολιτιστικής και πνευματικής συγγένειας σε συγχαρητήριο τηλεγράφημα.

«Ξέχασε» να μιλήσει για τον Ευαγγελισμό η Σακελλαροπούλου

Με το… αριστερό ξεκίνησε τη θητεία της η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία στα δύο μηνύματα που έστειλε για την 25η Μαρτίου τόσο στον απόδημο Ελληνισμό όσο και στους Ελληνες πολίτες που ζουν εντός των συνόρων… ξέχασε να συμπεριλάβει τη μεγάλη γιορτή της χριστιανοσύνης, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Και δεν ήταν μόνο αυτό, αφού ακόμα και στο θέμα της Επανάστασης του 1821 η κυρία Σακελλαροπούλου μίλησε -άκουσον άκουσον- για «οθωμανικό δεσποτισμό», όρος που -αν μη τι άλλο- παραπέμπει σε μια τελείως διαφορετική πραγματικότητα από τις σφαγές που υπέστησαν οι Ελληνες τα χρόνια της Τουρκοκρατίας.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέλεξε να αναφερθεί σχεδόν σε ολόκληρο το μήνυμά της στον πόλεμο που δίνεται σήμερα εναντίον της πανδημίας του κορονοϊού, επισημαίνοντας ότι «η 25η Μαρτίου μας διδάσκει ότι, για να πετύχει μια εθνική προσπάθεια, το “εμείς” πρέπει να μπει πριν από το “εγώ”».

Πρωτόγνωρη απειλή

Σημείωσε ότι δεν θα γίνουν παρελάσεις, καθώς η φετινή επέτειος βρίσκει τη χώρα μας αντιμέτωπη με μια πρωτόγνωρη απειλή που έχει αλλάξει δραματικά την καθημερινότητά μας: την πανδημία του κορονοϊού, και συνέχισε: «Παρελαύνουν, όμως, μπροστά μας και μας κάνουν να νιώθουμε περήφανοι, οι ήρωες της όλο και πιο δύσκολης καθημερινότητας που βιώνει η χώρα: οι Ενοπλες Δυνάμεις που προστατεύουν τα σύνορά μας από την επιθετικότητα της Τουρκίας, τα σώματα ασφαλείας που επαγρυπνούν, οι γιατροί και οι νοσηλευτές, οι άνθρωποι του κρατικού μηχανισμού, οι εργαζόμενοι που καλύπτουν τις καθημερινές μας ανάγκες, όσοι ανώνυμα προσφέρουν χωρίς να προσδοκούν όφελος ή αναγνώριση».

Υπογράμμισε δε πως «σε τόσο κρίσιμες στιγμές, η ομοψυχία του πολιτικού κόσμου εμπνέει και καθοδηγεί τους πολίτες».

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα