Κυριάκος Μητσοτάκης: Φαίνεται ο ορίζοντας της λήξης των μέτρων

Αισιόδοξο διάγγελμα Κυριάκου, αλλά με… καμπανάκι: Ας ακούμε τους ειδικούς, για να μη διαλύσουμε όσα έχουμε πετύχει

Τόνο αισιοδοξίας, όσον αφορά την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, μετέδωσε με το χθεσινό διάγγελμά του προς τους πολίτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Συμπολίτες μου, με την υπεύθυνη στάση σας, δαμάσατε το πρώτο κύμα του κορονοϊού» τόνισε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι «η πανδημία υποχωρεί, αλλά είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει τον επόμενο χειμώνα».

Προειδοποίησε δε ότι «αυτή είναι η πιο κρίσιμη εβδομάδα! Μία πραγματικά Μεγάλη Εβδομάδα, στην οποία αποτυπώνονται, φέτος, τα Πάθη και οι θυσίες μας για να ξεπεραστεί ο γολγοθάς της πανδημίας και να φτάσουμε στην Ανάσταση».

Επαναλαμβάνοντας το μήνυμα «μένουμε σπίτι, βγαίνουμε νικητές», έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ότι «μια κλωστή χωρίζει τη νίκη από την καταστροφή: Αν δεν τηρήσουμε μέχρι τέλους τις συμβουλές των ειδικών, μπορεί να διαλύσουμε όσα πετύχαμε». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι οι 155.000 μακροχρόνια άνεργοι θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ, ενώ συνόψισε τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει μέχρι τώρα η κυβέρνηση όσον αφορά την ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας και τη στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων.

Μιλώντας σε πρώτο πρόσωπο, ανέφερε, απευθυνόμενος στους πολίτες, ότι «ζήτησα την ισχύ της εμπιστοσύνης σας. Και μου την προσφέρατε απλόχερα. Πιστεύω ότι με σκληρή δουλειά σάς την ανταποδίδω καθημερινά».

Αφησε δε αιχμές προς τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να τον ονοματίσει, τονίζοντας πως «σε αντίθεση με το παρελθόν, σήμερα διαθέτουμε ένα μεγάλο πλεονέκτημα: Ενα τεράστιο απόθεμα αξιοπιστίας και σοβαρότητας. Αυτό το εθνικό κεφάλαιο, λοιπόν, δεν επιτρέπεται να σπαταληθεί σε αλόγιστα αιτήματα και πρόχειρες παροχές».

«Η επιστροφή στην κανονική ζωή», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, «θα γίνει σταδιακά και σε φάσεις, και μόνο όταν αυτό θα τεκμηριώνεται από επιστημονικά δεδομένα. Πάνω απ’ όλα θα συνεχίζουμε να προστατεύουμε για καιρό τους ηλικιωμένους και όσους πάσχουν από βαριά, χρόνια νοσήματα».

Προσεκτικά βήματα

«Στον ορίζοντα», είπε, «φαίνεται η στιγμή που τα καταστήματα και τα σχολεία θα αρχίσουν να ανοίγουν με προσεκτικά βήματα. Οι μηχανές της οικονομίας να ξαναζεσταίνονται. Και οι άνθρωποι να συναντώνται και πάλι στους δρόμους, στις δουλειές, στους χώρους άθλησης. Όλα αυτά, ωστόσο, θα πρέπει να γίνουν με σύνεση, με σχέδιο».

Ο πρωθυπουργός μίλησε για «παρακαταθήκη εμπιστοσύνης και αξιοκρατίας που δεν πρέπει να φύγει μαζί με την πανδημία. Γιατί θα τη χρειαστούμε για την επόμενη μεγάλη πρόκληση: Την ανάταξη της οικονομίας μας». Προανήγγειλε, εξάλλου, πως το κόστος για την ανάταξη της οικονομίας θα το μοιραστούμε όλοι μαζί. «Θα μοιραστούμε τα βάρη της κρίσης με τρόπο δίκαιο, όπως το κάνουμε μέχρι σήμερα. Για να έχουν όλοι μετά μέρισμα από την αναπτυξιακή έκρηξη που θα ακολουθήσει» ανέφερε.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα