Τα «παραπολιτικά» πλήρωσαν για τις συκοφαντίες

Καταδίκη για υβριστικό δημοσίευμα σε βάρος του Δ. Μελισσανίδη

Hυπόθεση τελεσιδίκησε στο Εφετείο Πειραιώς έπειτα από 6 χρόνια! Οι αναφορές για τον επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη, που περιέχονταν σε δημοσιεύματα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», τα οποία φιλοξενήθηκαν στις 27 Σεπτεμβρίου 2014 σε γνωστή στήλη που καλύπτει την τελευταία σελίδα του ενθέτου «Secret», ήταν συκοφαντικές και εξυβριστικές.

Μπορεί να πέρασαν έξι χρόνια (!) από τη στιγμή που τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα -τα οποία ενέπλεκαν ακόμη και τη «δημοκρατία» στους ανυπόστατους και ακραία εξωφρενικούς ισχυρισμούς- εμφανίστηκαν στις σελίδες της εφημερίδας, ωστόσο τελικά και αποδόθηκε δικαιοσύνη και καθάρισαν διά παντός οι τόνοι λάσπης που προσπάθησε η εφημερίδα «Παραπολιτικά» να ρίξει μέσα από την πλοκή σεναρίων επιστημονικής φαντασίας.

Το δικαστήριο, μάλιστα, επιδίκασε ένα εύλογο ποσό χρηματικής ικανοποίησης, λόγω ηθικής βλάβης, υπέρ του κ. Μελισσανίδη, ενώ η εφημερίδα «Παραπολιτικά» υποχρεώθηκε να δημοσιεύσει σχετικό άρθρο προς αποκατάσταση της αλήθειας. Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, οι ισχυρισμοί ότι ο κ. Μελισσανίδης απείλησε τηλεφωνικά υψηλόβαθμο στέλεχος τράπεζας ενώ εν συνεχεία η «δημοκρατία» εξαπέλυσε επίθεση μέσω δημοσιευμάτων στο συγκεκριμένο στέλεχος είναι συκοφαντικοί.

Εξίσου συκοφαντικούς και εξυβριστικούς έκρινε το δικαστήριο τους διάφορους ισχυρισμούς του συντάκτη για τον κ. Δ. Μελισσανίδη.

Είναι προφανές, πως ο εμπνευστής των συγκεκριμένων δημοσιευμάτων, όχι απλώς δεν κατάφερε να αποδείξει κανένα από τα μυθεύματά του, όχι απλώς έμεινε ακάλυπτος από στοιχεία μέσα στη δικαστική αίθουσα, αλλά κατάφερε ταυτόχρονα να περάσει στο πάνθεον της ιστορίας και ως κακός μυθιστοριογράφος. Άλλωστε, οι στήλες αυτές βρίθουν ανακριβειών και αιτιολογούν το γιατί οι υπεύθυνοι της εφημερίδας (…) κάθε τρεις και λίγο βρίσκονται στο εδώλιο.

Οι ανυπόστατοι ισχυρισμοί και η εξύβριση είναι συνήθης πρακτική της συγκεκριμένης στήλης, αφού εβδομαδιαίος στόχος της δεν είναι η ενημέρωση του κοινού αλλά η δυσφήμηση και ο εκφοβισμός συγκεκριμένων προσώπων, τα οποία δεν εξυπηρετούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα… των φίλων του ομίλου των Παραπολιτικών.

Έτσι κι αλλιώς, ο συγκεκριμένος όμιλος έχει δεχθεί βροχή αγωγών (εκτιμήσεις τις ανεβάζουν σε πάνω από 100!) που έπεται να κριθούν στο άμεσο μέλλον. Η παρούσα απόφαση μαζί με τις μελλοντικές θα σκιαγραφήσουν πέραν κάθε αμφιβολίας τον βρόμικο τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείται ο δημόσιος λόγος.

Και βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι, αν η καταδίκη για ένα δημοσίευμα του 2014 τελεσιδίκησε το 2020 με αποζημίωση 10.000 ευρώ (πλέον τόκων…), φαντασθείτε τον λογαριασμό που αναμένει η εφημερίδα στο εγγύς μέλλον! Αξίζει βέβαια να σημειώσουμε ότι τα «Παραπολιτικά» το 2014 εκδίδοντο από την ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ Μ.Ε.Π.Ε., κατόπιν από την ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ Α.Ε. και σήμερα από την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ Α.Ε. Ωραίο γαϊτανάκι…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα