Άρση των περιορισμών (σταδιακά) από 27 Απριλίου

Το άνοιγμα Υποθηκοφυλακείων, Ειρηνοδικείων και Πρωτοδικείων την προσεχή Δευτέρα ανακοίνωσε ο Στ. Πέτσας

Με το άνοιγμα συγκεκριμένων δικαστηρίων, για συμβολικούς λόγους, αρχίζει η σταδιακή μετάβαση στην κανονικότητα. Όπως ανακοίνωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, από τις 27 Απριλίου θα ανοίξουν τα Υποθηκοφυλακεία, έμμισθα και άμισθα, τα Ειρηνοδικεία και τα Πρωτοδικεία για συγκεκριμένες διαδικασίες, όπως, για παράδειγμα, εκείνες των «συναινετικών προσημειώσεων».

Όπως, μάλιστα, διευκρίνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, η διαδικασία των «συναινετικών προσημειώσεων» θα γίνεται μέσω των γραμματειών, χωρίς τη συμμετοχή διαδίκων. Χωρίς διαδίκους θα διεξαχθούν και οι επόμενες φάσεις των δικαστικών εργασιών, οι οποίες θα ανασταλούν σε συνεργασία με τους ειδικούς.

«Η επιστροφή θα είναι σταδιακή, μακρόσυρτη και στοχευμένη, ώστε να μην έχουμε πισωγυρίσματα. Θα είναι μια δύσκολη άσκηση, την οποία καλούμαστε να λύσουμε και πάλι όλοι μαζί» πρόσθεσε ο κ. Πέτσας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Η αρχή, σημείωσε, μπορεί να γίνει από ομάδες του πληθυσμού που, όπως έχουν δείξει τα στατιστικά και επισημαίνουν οι ειδικοί, έχουν λιγότερο κίνδυνο για σοβαρές επιπλοκές.

Μίλησε δε συγκεκριμένα για οικονομικές δραστηριότητες που συνεπάγονται λιγότερο συνωστισμό, όπως για παράδειγμα τα μικρά καταστήματα λιανεμπορίου, καθώς και για τα σχολεία. «Σε κάθε περίπτωση έχουμε χρέος να προστατεύσουμε τις πιο ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, όπως τους ηλικιωμένους και τους συμπολίτες μας με υποκείμενα νοσήματα» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, που προανήγγειλε νέο διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Μέσα από αυτό θα μιλήσει στους Ελληνες για το σχέδιο σταδιακής μετάβασης και σταδιακής αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. Επίσης, την επόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τη Βουλή «για την παρούσα κατάσταση και τα επόμενα βήματα». Ο κ. Πέτσας άφησε εξάλλου ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρχουν αυστηρά περιοριστικά μέτρα, αντίστοιχα με αυτά που ίσχυσαν το Πάσχα, και το τριήμερο της Πρωτομαγιάς.

Σε ό,τι αφορά την οικονομία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε: «Είναι ήδη προφανές ότι η πανδημία προκαλεί βαθιά ύφεση σε ολόκληρη την Ευρώπη που αναπόφευκτα θα πλήξει και τη χώρα μας. Με αυτά τα δεδομένα λαμβάνονται ήδη έκτακτα μέτρα τόσο σε κοινοτικό όσο και σε εθνικό επίπεδο. Σε κοινοτικό επίπεδο μεθαύριο Πέμπτη πραγματοποιείται η τηλεδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης καλούνται να δώσουν κοινές απαντήσεις στα κοινά προβλήματα που προκαλεί η πανδημία του κορονοϊού».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα