Φθηνές δικαιολογίες από τον Βρούτση αντί της παραίτησης

Επιμένει να καλύπτει τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση η κυβέρνηση, παρά το σκάνδαλο του προγράμματος κατάρτισης των επιστημόνων με τα vouchers. Τον κρατά δε ακόμη στο υπουργικό σχήμα και δεν τον αποπέμπει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρότι το Μέγαρο Μαξίμου αναγνωρίζει επισήμως και δημοσίως την πολιτική ανικανότητα του κ. Βρούτση να διαχειριστεί κρίσιμα θέματα, όπως το επίμαχο.

Οι παροικούντες… το Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν πως το θέμα της απομάκρυνσης του υπουργού Εργασίας από την κυβέρνηση παραμένει ανοιχτό και η αποπομπή του μπορεί να μη γίνει τώρα, αλλά ίσως αργότερα, με την πρώτη αφορμή, καθώς με τη στάση του ο κ. Βρούτσης εξέθεσε την κυβέρνηση, σε μια περίοδο μάλιστα που αυτή τυγχάνει μεγάλης λαϊκής αποδοχής, τουλάχιστον βάσει των δημοσκοπήσεων, λόγω των χειρισμών της στην πανδημία του κορονοϊού.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τόνισε χθες -ερωτηθείς μάλιστα δύο φορές- ότι ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού, χωρίς να απαντήσει εάν αυτός υπέβαλε την παραίτησή του. «Γνωρίζετε ήδη ότι το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης για τους δικαιούχους έξι επιστημονικών κλάδων καταργήθηκε με απόφαση του πρωθυπουργού. Οι επιστήμονες τους οποίους αφορούσε το πρόγραμμα θα λάβουν κανονικά την ενίσχυση των 600 ευρώ για τον μήνα Απρίλιο, χωρίς προϋποθέσεις. Όταν λαμβάνονται τόσο πολλά μέτρα σε τόσο μεγάλη πίεση χρόνου, μπορεί να γίνονται και αστοχίες. Σημασία έχει οι αστοχίες να εντοπίζονται, να αναγνωρίζονται και να διορθώνονται. Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης το έκανε.

Ταυτόχρονα, έδωσε εντολή να ξεκινήσει αξιολόγηση των Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης μέσω ενδελεχούς ελέγχου της ποιότητας των προγραμμάτων κατάρτισης και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού. Πράγμα που δεν συνέβη, δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Αλλά και ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας, με παρέμβασή του στη Βουλή, επιχείρησε να δώσει εξηγήσεις, υποστηρίζοντας ότι «στην πορεία είδαμε ότι η ποιότητα δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, δεν διεκδικώ το αλάθητο» και ότι η κυβέρνηση κινήθηκε με «τόλμη, θάρρος και πολιτική γενναιότητα».

Δεν είπε, ωστόσο, τίποτα απολύτως για την ταμπακιέρα. Για να θολώσει τα πολιτικά νερά, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και τον κάλεσε να δώσει εξηγήσεις, κατηγορώντας τον για υποκρισία και αθλιότητα επειδή, όπως είπε, ως κυβέρνηση έδωσε 200.000.000 σε ΚΕΚ.
Κύκλοι δε του κ. Βρούτση πετούσαν το μπαλάκι των ευθυνών στο Μέγαρο Μαξίμου με τη χαρακτηριστική φράση «του έφεραν το πρόγραμμα και απλά το υπέγραψε».

Να σημειωθεί, τέλος, ότι οι 180.000 αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες θα πάρουν τα 600 ευρώ μέχρι τα τέλη Απριλίου, είτε παρακολούθησαν το πρόγραμμα είτε όχι, χωρίς να υποβάλουν νέες αιτήσεις.

Μέγιστη κωλοτούμπα από τον Άδωνι, που άρχισε να μιλάει για «αστοχίες και λάθη»

Νέα κωλοτούμπα όσον αφορά το σκάνδαλο με το πρόγραμμα κατάρτισης των νέων επιστημόνων έκανε χθες ο Αδωνις Γεωργιάδης. Ενώ μέχρι προχθές το υπερασπιζόταν με πάθος, χωρίς να εκφράσει καμία ένσταση και βάλλοντας μόνο κατά του ΣΥΡΙΖΑ, μετά το «άδειασμα» που του επιφύλαξε ο πρωθυπουργός καταργώντας τη συγκεκριμένη διαδικασία, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων… άλλαξε ρότα.

«Όταν κάνεις πολλά πράγματα, θα γίνουν και λάθη. Έγινε μια αστοχία. Από την αρχή υπήρχε η αμφιβολία αν θα μπορούσε να γίνει σωστά, η διαβεβαίωση ήταν ότι θα μπορέσουν, δεν μπόρεσαν, ακυρώθηκε» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, ενώ σε άλλη συνέντευξή του αναφέρθηκε στην απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να καταργήσει το πρόγραμμα. Όπως τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, ο πρωθυπουργός «δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του» και «πήρε μια απόφαση, ώστε να μην μπορεί να κάνει σπέκουλα ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα στην κρίση με τα προγράμματα κατάρτισης».

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι η διαδικασία ήταν απολύτως διαφανής και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η Εφη Αχτσιόγλου δεν δικαιούνται να μιλάνε για τα ΚΕΚ. «Η διαδικασία είναι απολύτως διαφανής. Το ποιος θα πάρει τα λεφτά το επιλέγει ο κάθε δικαιούχος μόνος του. Δεν υπάρχει ζήτημα διαφάνειας και δεν δέχομαι τέτοιου είδους κριτική» υποστήριξε. Και, φυσικά, δεν έχασε την ευκαιρία να καλύψει τον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση: «Δεν υπάρχει ζήτημα με τον κ. Βρούτση. Ούτε θέμα παραίτησης. Μέσα στην αγωνία να μην πάει ευρώ χαμένο, έπεσε κι αυτή η ιδέα… Το λάθος διορθώθηκε. Ο κ. Βρούτσης είναι άξιος υπουργός» είπε χαρακτηριστικά, σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα