Ο Βορίδης στα… χνάρια του Καρανίκα – Προωθεί την καλλιέργεια της κάνναβης

Προωθεί την καλλιέργεια της κάνναβης κάνοντας κωλοτούμπα για όσα (υποκριτικά) υποστήριζε

Tι Βορίδης, τι… Καρανίκας! Σε όψιμο υπερασπιστή της κάνναβης μετατράπηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης, ο οποίος μέχρι πρότινος διερρήγνυε τα ιμάτιά του, καταγγέλλοντας με στεντόρεια φωνή στη Βουλή, μόλις δύο χρόνια πριν, πως «ο ΣΥΡΙΖΑ νομοθετεί την ανεξέλεγκτη καλλιέργεια του χασίς».

Την ίδια ώρα, αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο κ. Βορίδης προσπάθησε να βγάλει την ουρά του απέξω, λέγοντας πως είναι «πολιτική επιλογή της παρούσης κυβέρνησης η καλλιέργειά της» και προσθέτοντας ότι αυτό είναι ανεξάρτητο «από τα αισθήματα που έχει κανείς γι’ αυτό», δηλώνοντας έτσι εμμέσως πλην σαφώς ότι προσωπικά διαφωνεί.

Άραγε, εφόσον διαφωνεί με την καλλιέργεια της κάνναβης, τότε γιατί νομοθετεί υπέρ της; Το ερώτημα για τον κ. Βορίδη είναι ποιος του επέβαλε να φέρει προς ψήφιση την επίμαχη διάταξη στο αγροτικό νομοσχέδιο και αν πράγματι ο ίδιος, όπως υπαινίσσεται, έχει διαφορετική άποψη, τότε γιατί δεν παραιτείται από τη θέση του. Εκτός κι αν υποκρίνεται…

Ερωτήματα, πάντως, προκαλεί συνολικά η στάση της Ν.Δ., που σήμερα λέει λίγο πολύ «ανοίξαμε και σας περιμένουμε», ενώ προεκλογικά καταδίκαζε απερίφραστα. Αλλωστε, δεν είχε ψηφίσει το 2018 το νομοσχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ που νομιμοποιούσε τη φαρμακευτική κάνναβη, με τον τότε «γαλάζιο» εισηγητή Κώστα Βλάση να διατρανώνει πως «κι αν ο κ. Καρανίκας (σ.σ.: ο σύμβουλος του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα) θέλει την Ελλάδα να την κάνει έναν ατελείωτο μπάφο, εμείς δεν θα το επιτρέψουμε».

Και ο νυν υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δεν πήγαινε πίσω, πάντως, καθώς διερωτούνταν τότε: «Η απάντηση που έχουμε να δώσουμε σε μια κοινωνία που ρημάζεται από τα ναρκωτικά είναι η ανεξέλεγκτη καλλιέργεια του χασίς;» Μάλλον πλέον ο κ. Βορίδης «γλυκάθηκε» από τα ενδεχόμενα έσοδα, και με το βλέμμα σε υποψήφιους επενδυτές έκανε στροφή 180 μοιρών, αποφασίζοντας όχι μόνο να μη βάλει στοπ, αλλά και να δώσει νέα ώθηση στην καλλιέργεια κάνναβης.

Βεβαίως, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο υπουργός πραγματοποιεί κωλοτούμπα ολκής, καθώς και τον περασμένο Δεκέμβριο προανήγγειλε ανερυθρίαστα πως όσοι ασχολούνται με την κάνναβη θα είναι αρκετά… «happy» με την κυβέρνηση της Ν.Δ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα