Θύελλα χωρίς τέλος στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Δημήτρη Παπαδημούλη

Συνεχίζει να προκαλεί αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ η υπόθεση Παπαδημούλη, με βάση τον διαχωρισμό του νόμιμου από το ηθικό, καθώς «ο πρωταθλητής στο real estate» αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου παρουσιάζεται ως υπόδειγμα αυτού που ο λαός εδώ και πολύ καιρό αποκαλεί ως «αριστερός με δεξιά τσέπη» και το οποίο υποσκάπτει το «ηθικό πλεονέκτημα» που η Αριστερά θέλει να έχει.

Οι αποκαλύψεις για τα περαιτέρω διαμερίσματα που αγόρασε το 2019 ο Δημήτρης Παπαδημούλης σίγουρα δεν ήταν έκπληξη για τον πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα -καθώς δεν μπορεί κανείς να θεωρεί ότι ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θα είχε ξεχάσει να αναφέρει αυτή τη λεπτομέρεια στον αρχηγό του-, δημιούργησαν όμως έντονο εκνευρισμό σε στελέχη του κόμματος.

Γεγονός το οποίο αποτυπώθηκε με αρκετά εμφατικό τρόπο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, δημιουργώντας ένα αρκετά βαρύ κλίμα τόσο για τον ίδιο τον κ. Παπαδημούλη όσο και για την κομματική επιλογή κάλυψής του, έπειτα από μικρή καθυστέρηση.

Περί νομιμότητας

Αυτή η εικόνα μεταφέρθηκε και εκτός εσωκομματικών διαδικασιών, με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να παίρνουν για ακόμη μία ημέρα αντικρουόμενες θέσεις όσον αφορά την υπόθεση. Άλλοι επέμειναν στην ηθική διάσταση του ζητήματος, όπως ο βουλευτής κ. Σκορίνης, ο οποίος σημείωνε ότι δεν αρκεί μόνο να είσαι πράγματι νόμιμος, πρέπει να εκφράζεις και μια εικόνα η οποία δίνει και την ηθική σου διάσταση και την αισθητική σου στα τεκταινόμενα. Συμπληρώνοντας, μάλιστα, ότι όλοι οι πολιτικοί που είναι δημόσια πρόσωπα πρέπει να φροντίζουν αυτή την εικόνα.

Αντιθέτως, ο Π. Σκουρλέτης ξεκαθάρισε ότι θεωρεί πως ο κ. Παπαδημούλης έχει δώσει επαρκείς εξηγήσεις και χαρακτήρισε «εκ του πονηρού» την κριτική που ασκείται στο πρόσωπό του, ενώ η κυρία Ξενογιαννακοπούλου επίσης έμεινε στο «νόμιμο» του ζητήματος, δηλώνοντας ταυτόχρονα την εκτίμησή της στο πρόσωπο του κ. Παπαδημούλη. Πάντως, αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ το σκέφτονται ξανά και ξανά προτού αρθρώσουν επιθετικό λόγο σχετικά με παροχές σε μετανάστες και ΜΚΟ, αφού γνωρίζουν από πριν ότι θα βρεθούν σε θέση άμυνας λόγω ακριβώς του κ. Παπαδημούλη και των κτηματομεσιτικών ανησυχιών του!

Χθες ο Αλ. Τσίπρας βρέθηκε στη Θεσσαλία για να επικοινωνήσει τις προτάσεις του προγράμματος «Μένουμε Ορθιοι ΙΙ» στους αγρότες της περιοχής.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα