Πρωτοβουλίες για τιμωρία της Τουρκίας ζητεί από την Ε.Ε. η Φώφη Γεννηματά

Στο ανώτατο δυνατό επίπεδο θέτει η Φώφη Γεννηματά την ιταμότητα Ερντογάν στην Αγια-Σοφιά. Με επιστολή της στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος Σεργκέι Στάνισεφ, τον καλεί, εν όψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της προσεχούς Παρασκευής, να πιέσει την Ένωση προκειμένου να αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες για την ακύρωση του τουρκικού άγους.

«Η βέβηλη πράξη της Τουρκίας θα πρέπει να καταδικαστεί απερίφραστα από το σύνολο της ανθρωπότητας» υπογραμμίζει η κυρία Γεννηματά και προσθέτει «ειδικά όμως η Ε.Ε, ως ένωση αξιών, δικαίου και ελευθερίας, οφείλει να αναλάβει διεθνείς πρωτοβουλίες για την αναίρεση αυτής της πρωτοφανούς απόφασης. Εξίσου, η Ε.Ε. πρέπει εγκαίρως να υιοθετήσει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο ουσιαστικών και αυστηρών κυρώσεων στην Τουρκία, που θα ενεργοποιηθεί σε περίπτωση που παραβιαστούν είτε η κυριαρχία είτε και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας».

Η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. ενημερώνει τον Σ. Στάνισεφ ότι «η Τουρκία έχει περάσει από τις προκλήσεις σε επιθετικές ενέργειες και σε παράνομες πράξεις» και όπως επισημαίνει «ξεδιπλώνει την αναθεωρητική της στρατηγική, παραβιάζοντας θεμελιώδεις κανόνες του διεθνούς δικαίου και αμφισβητώντας διεθνείς συνθήκες. Από την εισβολή της στη Συρία, την παραβίαση της υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ της Κύπρου, ως το παράνομο και προϊόν εξαναγκασμού μνημόνιο με τη Λιβύη και τους σχεδιασμούς για έρευνες νότια της Κρήτης. Επιδιώκει να παίξει ρόλο ηγεμονικής περιφερειακής δύναμης στην ευρύτερη περιοχή της Αν. Μεσογείου. Εξελίσσεται πλέον σε απειλή για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή μας».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα