Σφάζονται στην ΕΥΠ εν μέσω κρίσης

Ο σύλλογος των υπαλλήλων θεωρεί ότι ο Π. Κοντολέων είναι ανεπαρκής

Την ώρα που η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και οι Ένοπλες Δυνάμεις σε συναγερμό, στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) «σφάζονται» οι υπάλληλοι με τον διοικητή Παναγιώτη Κοντολέοντα και ζητούν μάλιστα από τον πρωθυπουργό να τον απαλλάξει από τα καθήκοντά του. Έτσι ακριβώς!

Με ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, αφού αναφέρει ότι οι ώρες είναι κρίσιμες και δεν χωρούν πειραματισμοί με την ΕΥΠ, καλούν τον πρωθυπουργό να πάρει πίσω την απόφασή του για μεταφορά της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικών Πληροφοριών από την ΕΥΠ στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και να απαλλάξει από τα καθήκοντά του τον διοικητή επειδή είναι ανεπαρκής να στηρίξει τα συμφέροντα της ΕΥΠ.

Ανεπαρκής ο διοικητής της ΕΥΠ, λένε οι υπάλληλοι της υπηρεσίας, την ώρα που ο τουρκικός στόλος είναι απέναντι στον ελληνικό. Καταρχάς, σε τέτοιες κρίσιμες ώρες είναι απαράδεκτο να ανακοινώνεται οτιδήποτε μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα σε έναν από τους πιο νευραλγικούς τομείς της εθνικής μας ασφάλειας.

Με αυτό ως δεδομένο και για να μπούμε στην ουσία της υπόθεσης, οι υπάλληλοι ουσιαστικά υποστηρίζουν ότι η ΕΥΠ δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο έργο της, το οποίο τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίο, επειδή έχει αρχίσει ήδη η μεταφορά αρμοδιοτήτων διαφόρων τομέων. Οι άνθρωποι καταγγέλλουν ότι κάποιοι τομείς δεν λειτουργούν.

Να θυμίσουμε ότι με τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής πριν από 10 ημέρες είχε ψηφιστεί και αποφασιστεί η μεταφορά της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικών Πληροφοριών και των Περιφερειακών Ηλεκτρονικών Μονάδων, με τις αρμοδιότητές τους και το προσωπικό που υπηρετεί με τις οργανικές θέσεις που αυτό κατέχει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και εντάσσονται ως αυτοτελής Διεύθυνση Ηλεκτρονικών Πληροφοριών στο ΓΕΕΘΑ.

Για να θυμίσουμε τι ακριβώς είχε δημοσιευθεί στη «δημοκρατία», αυτό σημαίνει ότι οι υπηρεσίες οι οποίες έχουν καθήκον τους τη συλλογή πληροφοριών που έχουν στόχο τη διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας της χώρας φεύγουν από την ΕΥΠ και μεταφέρονται στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, γυρνώντας την υπηρεσία πολλά χρόνια πίσω, πριν από το 1986. Και με το που ψηφίστηκε η τροπολογία άρχισε η μεταφορά. Μόνο για αργοπορία δεν μπορεί να τους κατηγορήσει κανείς. Έλα, όμως, που στη βιασύνη τους δεν υπολόγισαν ότι η χώρα θα βρισκόταν σε κρίση.

«Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών είναι εθνικό καθήκον άμεσα να αφεθεί απερίσπαστη στο έργο της με ένα προσωπικό που πρέπει και να αποκατασταθεί αλλά και να παραμείνει αφοσιωμένο στα κρίσιμα καθήκοντά του» δήλωσε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Ραγκούσης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα