Βαριά εκτεθειμένοι Κεραμέως και Πέτσας! Σε τρικυμία η κυβέρνηση για το άνοιγμα των σχολείων

Έσπευσαν να ορίσουν το πρώτο κουδούνι στις 7 Σεπτεμβρίου και τώρα τα γυρίζουν

Μπάχαλο, δεύτερες σκέψεις, αλαλούμ: Όπως και να το περιγράψει κανείς, αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί αναφορικά με το επικείμενο άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου. Τελικά, αυτή η κυβέρνηση έχει αναγάγει σε δεύτερη φύση της το σύνθημα «Βλέποντας και κάνοντας».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως διαμηνύουν σε όλους τους τόνους εδώ και δύο εβδομάδες ότι η έναρξη λειτουργίας των σχολικών μονάδων έχει προγραμματιστεί για τις 7 Σεπτεμβρίου, και μάλιστα έπειτα από ομόφωνη εισήγηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων. Από ό,τι φαίνεται, όμως, μάλλον βιάστηκαν, γιατί οι λοιμωξιολόγοι θεωρούν ότι πρέπει να επανεξεταστεί η ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων για έναν πολύ απλό λόγο, τον οποίο μάθαμε όλοι τούς τελευταίους μήνες, εκτός από την κυβέρνηση. Τέλος Αυγούστου επιστρέφουν και οι τελευταίοι εκδρομείς από τις διακοπές τους.

Και οι λοιμωξιολόγοι εισηγούνται να επιστρέψουν στα θρανία οι μαθητές τουλάχιστον δύο εβδομάδες μετά την επιστροφή και των τελευταίων εκδρομέων, ώστε να ελαχιστοποιηθούν τυχόν επιπτώσεις από νέα κρούσματα.

Οι επισπεύδοντες υπουργοί και δημιουργοί μεγάλων προβλημάτων στην ελληνική κοινωνία, που δοκιμάζεται από τον περασμένο Μάρτιο, τι έχουν να απαντήσουν; Παραμένουν ανοιχτοί οι όροι και οι προϋποθέσεις για την έναρξη του σχολικού έτους; Ύστερα από όλες τις «κατηγορηματικές» ανακοινώσεις, τι απαντούν τώρα σε όλους τους γονείς, που έχουν κάνει τον προγραμματισμό τους με βάση αυτές;

Η επικείμενη έναρξη του σχολικού έτους, οι όροι και οι προϋποθέσεις είναι το θέμα της σημερινής συνέντευξης της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως. Θα ξεκαθαρίσουν όλα σήμερα ή θα ακολουθήσει μπάχαλο ανάλογου μεγέθους με αυτό της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους μαθητές; Η ίδια υπουργός ξεκίνησε από το «η μάσκα θα είναι υποχρεωτική, αλλά θα την προμηθεύονται μόνοι τους μαθητές και εκπαιδευτικοί», για να φτάσουμε στην ανακοίνωση του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου ότι θα διανέμονται δωρέαν από τους δήμους μέσω χρημάτων που θα δώσει το ΥΠΕΣ. Το θέμα το συνέχισε και ο πρωθυπουργός, ο οποίος «άδειασε» την κυρία Κεραμέως.

Πάντως, είναι γεγονός ότι, παρά τις κατηγορηματικές δηλώσεις Κεραμέως και Πέτσα, η πρόταση που συζητείται είναι να ανοίξουν τα σχολεία μία εβδομάδα αργότερα από αυτήν που έχει ανακοινωθεί. Για την Τρίτη είναι προγραμματισμένη στη Βουλή ενημέρωση των υπουργών Παιδείας και Υγείας προς τους εκπροσώπους των κομμάτων για την πορεία της πανδημίας στους τομείς αρμοδιοτήτων τους.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα