Αθλιότητα από το ΝΑΤΟ σε βάρος της Ελλάδας!

Προσπαθεί να αλλάξει το status του FIR Αθηνών υιοθετώντας τουρκικές προτάσεις, με στόχο την αποδοχή συνδιαχείρισης στο Αιγαίο

Στην αποκάλυψη ότι το ΝΑΤΟ, συνειδητά, ύπουλα και μεθοδευμένα, επιχειρεί να αλλάξει το status του FIR Αθηνών, υιοθετώντας πάγιες τουρκικές προτάσεις, με απώτερο σκοπό την αποδοχή της συνδιαχείρισης στο Αιγαίο, προχώρησε η Κύρα Αδάμ.

Με άρθρο της στο militaire.gr, η δημοσιογράφος καταγγέλλει ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία αποδέχεται ως δήθεν λύση πρόταση της Αγκυρας ήδη από το 2000, η οποία στοχεύει στην «εκκωφαντική εξαφάνιση» του FIR Αθηνών.

Ειδικότερα, η πρόταση αφορά τη δημιουργία μιας περιοχής 30 ν.μ. εκατέρωθεν του FIR Αθήνας / Κωνσταντινούπολης, μέσα στην οποία πολεμικά αεροσκάφη και των δύο χωρών θα αναγνωρίζονται και από την Ελλάδα και από την Τουρκία, και θα μπορούν να πετούν ελεύθερα.

Με αυτόν τον τρόπο, σύμφωνα με την Κύρα Αδάμ, καταπατώνται πλήρως τα ελληνικά δικαιώματα, καθώς κανένα ελληνικό αεροσκάφος δεν θα μπορεί να κινηθεί εντός της περιοχής 30 ν.μ. ανατολικά του FIR Αθηνών / Κωνσταντινούπολης, δεδομένου ότι το όριο FIR Αθήνας / Κωνσταντινούπολης είναι τα δυτικά σύνορα της Τουρκίας. Αντιθέτως, ένα τουρκικό αεροσκάφος με δυτική πορεία θα μπορεί να εισέλθει στον Διεθνή Εναέριο Χώρο του Αιγαίου.

Έτσι, όχι μόνο καταργούνται τα σχέδια πτήσης, αλλά και οδηγούμαστε σε συνδιαχείριση του Αιγαίου, καθώς η χώρα μας θα έχει μεν τον έλεγχο δυτικά, μέσα στο FIR Αθηνών, μέχρι την απόσταση των 30 ν.μ. από το όριο του FIR, ωστόσο την υπόλοιπη περιοχή των 30 ν.μ. μέχρι το όριο του FIR Αθηνών θα τη συνδιαχειρίζεται με την Τουρκία.

Για παράδειγμα, σύμφωνα με το αποκαλυπτικό άρθρο, εάν ένα εχθρικό αεροσκάφος εισέλθει στην «ανεξέλεγκτη» περιοχή στο Καστελόριζο, τότε εντός του FIR Αθηνών και εντός του Αιγαίου θα μπορούν αμφότερες οι χώρες να προχωρήσουν σε αναχαίτιση! Σύμφωνα με την Κύρα Αδάμ, με αυτόν τον τρόπο καταργείται στην πράξη το FIR Αθηνών / Κωνσταντινούπολης, μια πάγια επιδίωξη της Αγκυρας, ώστε αυτή να πετά χωρίς απολύτως κανέναν έλεγχο στο Αιγαίο.

Μια τέτοια εξέλιξη αναμένεται δε να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου και για μια σειρά από άλλες παράλογες επιδιώξεις του Ερντογάν αναφορικά με τα χωρικά ύδατα, αλλά και τις ΑΟΖ.

Ομολογία Δένδια ότι η Σύνοδος Κορυφής δεν θα επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία

Στην ομολογία ότι στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. ουσιαστικά δεν πρόκειται να υπάρξουν κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας προχώρησε χθες ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μετά το Συμβούλιο των Ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών. Την ίδια ώρα η Κύπρος τόλμησε να κάνει ό,τι δεν τόλμησε η Ελλάδα, δηλαδή να βάλει βέτο στις κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας, εφόσον δεν συνέβαινε το ίδιο και με την Τουρκία.

«Το ζήτημα των ελληνοτουρκικών σχέσεων συζητήθηκε, το Συμβούλιο αναγνώρισε ότι η αποχώρηση του “Oruc Reis” είναι ένα θετικό δείγμα, αλλά ένα πρώτο δείγμα. Θα πρέπει η Τουρκία να δώσει πολλά άλλα απτά δείγματα σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου. Το ζήτημα θα συζητηθεί πάλι στο συμβούλιο αρχηγών (κρατών και κυβερνήσεων), ώστε να καταλήξουμε τελικά σε κατευθύνσεις για τις ευρωτουρκικές σχέσεις» δήλωσε ο κ. Δένδιας, αναγνωρίζοντας έτσι ότι ούτε τώρα τίθεται θέμα κυρώσεων. Εξέφρασε πάντως την ελπίδα ότι «μέχρι τότε η Τουρκία θα έχει δώσει απτά δείγματα σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου».

Και μπορεί η ελληνική πλευρά να είπε «ναι» στις κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας, όμως η Κύπρος, με μια πατριωτική στάση, δεν έπραξε το ίδιο. Ο υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης επέμεινε στη σύνδεση των κυρώσεων κατά των αξιωματούχων του Λουκασένκο με την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας, μετά και την ανανέωση των NAVTEX για εξορύξεις στην κυπριακή ΑΟΖ. Ο ύπατος εκπρόσωπος της Ε.Ε. Ζοζέπ Μπορέλ επιβεβαίωσε την είδηση: «Δεν κατηγόρησα την Κύπρο για τίποτα. Πότε το έκανα; Απλώς μας λείπει η Κύπρος για να έχουμε ομοφωνία. Είναι ένα γεγονός».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα